У Луцьку вшанували людей мудрих та багатих літами

У Луцьку вшанували людей мудрих та багатих літами

02.10.14 12:58 0 832
Cьогодні у Палаці культури міста Луцька відбувся вечір “Шануймо мудрих та багатих літами”, приурочений Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана.

Людей поважного віку зі святом привітав міський голова Микола Романюк. Він подякував їм від себе особисто та депутатського корпусу міської ради за працю, за те, що творили й продовжують творити історію нашого міста. “Про кожного із вас можна писати книгу, а кожен з вас може писати рекомендації, як самовіддано працювати в тій чи іншій сфері”, - сказав міський голова. Він побажав усім міцного здоров'я, успіху та миру на нашій українській землі. А також з нагоди свята вручив подяки Вірі Баран, жительці міста Луцька та Вірі Риксієвій, члену Луцької міської громадської ветеранської організації Спілки в'язнів-жертв нацизму.

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху в місті Луцьку, з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана подяки також отримали: Софія Лендяк, голова первинної ветеранської організації житлово-комунального підприємства № 3; Лідія Яковлєва, член Луцької міської організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів; Микола Літковець, заступник голови Волинського обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина»; Олександр Хомич, член Волинського обласного фонду милосердя і здоров'я; Василь Панасюк, член Волинського обласного фонду милосердя і здоров'я.

Від голови обласної державної адміністрації привітала та вручила Почесні грамоти заступник директора департаменту соціального захисту населення Людмила Сірбіненко.

З нагоди свята художні колективи Палацу культури міста Луцька підготували тематичну концертну програму за участю народного аматорського чоловічого хору ветеранів війни і праці “Подвиг”, народного аматорського ансамблю бального танцю “Юність”, аматорського вокального ансамблю “Джерела Волині”, зразкового дитячого ансамблю танцю “Волиняночка”, зразкового вокального ансамблю “Світанок” (Палацу учнівської молоді). Патріотичного настрою учасникам урочистостей додав запальний “Гопак”, що був родзинкою фінальної композиції.

Довідково: в місті нараховується 37287 пенсіонерів за віком, з них: 783 - інваліди війни, 1159 - учасники бойових дій, 4193 - учасники війни та 19199 ­ ветерани праці.

В місті затверджена Комплексна міська програма соціального захисту населення міста на 2011-2015 роки, що включає заходи з піклування про здоров'я, довголіття та добробут людей похилого віку. На виконання заходів Програми у 2014 році передбачено у міському бюджеті 4 мільйони гривень.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ