Луцьк: музичні школи міста відзначають Міжнародний день музики

Луцьк: музичні школи міста відзначають Міжнародний день музики

02.10.14 11:36 0 675
У перший день жовтня, світова спільнота святкує Міжнародний день музики. З цієї нагоди у музичних школах міста в рамках мистецького проекту «Музика нас єднає», учні демонстрували свої таланти.

У Луцьку працює три музичних школи, у яких навчається 1650 дітей. Саме у стінах цих закладів хлопчики та дівчатка відкривають секрети про те, як народжується, живе та про що розповідає музика. Для розвитку творчих інтересів і здібностей учнів у школах створено відділи: фортепіанний, народних інструментів, струнно-смичкових інструментів, духових інструментів, хорового та сольного співу, музичного мистецтва естради. Понад 200 дітей протягом року здобули перемогу у мистецьких конкурсах та фестивалях міжнародного, всеукраїнського та обласного статусів.

Аби привіти з цим прекрасним святом маленьких музикантів, співаків та їх викладачів, до музичних шкіл міста завітали перший заступник міського голови Святослав Кравчук та начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів.

У Луцькій музичній школі № 1 імені Фридерика Шопена музичне дійство розпочали Державним Гімном України. Дружня та творча родина закладу цьогоріч гостинно прийняла до себе 60 першачків, які дали присягу сумлінно вчитись та розвивати свій талант.

“Музики навчаються ті діти, які мають талант від Бога. Адже інколи, не розуміючи нот, звук, який лунає, дає можливість відчути душу автора. А це свідчить про величезний талант — донести потаємне до слухача”, - зазначив під час урочистостей перший заступник міського голови Святослав Кравчук й поділився, що для нього музика є своєрідними ліками для душі. “Коли важко на серці — вмикаєш улюблену мелодію й одразу легше”, - зазначив він й привітав колектив закладу зі святом.

Долучилася до вітань й начальник управління культури Тетяна Гнатів: “ кожна музична школа міста Луцька гостинно відчинила двері, аби всі охочі доторкнулися до світу музики”. Вона висловила вдячність міському голові Миколі Романюку та його першому заступнику Святославу Кравчуку за те, що у нашому місті одним із пріоритетів є підтримка шкіл естетичного виховання.

Вона вручила почесну грамоту управління культури міської ради викладачу Тетяні Здорубцовій, яка працює у музичній школі № 1 понад 40 років, а нещодавно відсвяткувала особистий ювілей. “Нехай у кожного з вас у серці завжди звучить музика, яка підніматиме до нових висот. Творчості, натхнення та міцного здоров'я”, - побажала вона.

Луцька музична школа №3 зустрічала гостей під бадьорі звуки оркестру народних інструментів. Вражали своєю майстерністю й юні скрипалі, які подарували присутнім твір відомого українського композитора Миколи Лисенка, з постаттю котрого пов'язана епоха становлення української професійної музики. Побували представники влади й у Луцькій музичній школі №2. Здавалося, на сценах музичних шкіл сконцентрувалися найкращі юні таланти нашого міста.

Батьки, дітки яких тільки збираються вступати до музичних шкіл, мали нагоду ознайомитись з діяльністю закладів та поспілкуватися з викладачами.

Святослав Кравчук висловив вдячність усім педагогам музичних шкіл, адже завдяки їх наполегливій праці, юні таланти стають переможцями багатьох конкурсів міжнародного та всеукраїнського рівнів. До того ж, за його словами, вихованці шкіл виростають високо-духовними творчими особистостями.

Керівники музичних закладів міста отримали з рук першого заступника міського голови Святослава Кравчука подяки міського голови та найщиріші побажання миру, щастя, радості та творчого натхнення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Україна і Польща ...

КОМЕНТАРІ