Волинь: на засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто питання стану захисних споруд цивільного захисту в області

Волинь: на засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто питання стану захисних споруд цивільного захисту в області

02.10.14 17:56 0 692
30 вересня начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук виступив на колегії обласної державної адміністрації з доповіддю про стан захисних споруд цивільного захисту в області.

У своїй доповіді головний рятувальник Волині зазначив, що фонд захисних споруд області складається із 94-х сховищ місткістю 29,806 тис. чоловік, 254-х протирадіаційних укриттів місткістю 63,100 тис. чоловік та 481-го найпростішого укриття (підвальні приміщення). Проте, як показують результати перевірок, неготовими до використання за призначенням залишається 19% захисних споруд. Триває їх технічна інвентаризація для надання відповідного правового статусу. Найкраще ця робота проведена у м. Ковелі, у Луцькому, Локачинському, Любомльському, Маневицькому районах. Разом з тим, потребує покращення – у м. Луцьку, Камінь-Каширському, Рожищенському, Ківерцівському, Ковельському, Горохівському районах.

В управлінні ДСНС області та управлінні з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації питання придатності захисних споруд знаходиться на особливому контролі, неодноразово розглядалось на обласній комісії з питань ТЕБ та НС.

Головою обласної державної адміністрації затверджений робочий план, де передбачено виконання ряду заходів щодо приведення захисних споруд цивільного захисту в повну готовність, забезпечення організованого порядку укриття населення від можливих уражаючих факторів.

Для запобігання ризиків від можливих аварій на потенційно-небезпечних та хімічних об’єктах, працівниками управління ДСНС області здійснюється контроль за умовами зберігання і використання небезпечних та хімічних речовин. Проводились перевірки цих об’єктів на предмет безпечної експлуатації установок, встановлення локальних систем виявлення викиду чи впливу хімічних речовин у навколишнє середовище. Для забезпечення непрацюючого населення засобами індивідуального захисту від можливих наслідків аварій на таких підприємствах, в області затверджена відповідна Програма на 2014-2018 роки. Як приклад, у Ратнівському районі за рахунок коштів небезпечного об’єкта вже придбано 128 протигазів для мешканців навколишніх будинків.

У 2012-2014 роках для захисту населення Маневицького району, яке проживає в зоні спостереження від Рівненської АЕС, придбано 35 000 респіраторів на суму 75 тис. гривень.

Для підвищення рівня організації заходів цивільного захисту в області будуть проведені комплексні навчання, що сприятимуть підвищенню рівня захисту населення області від вражаючих чинників надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Волині стартував ...

КОМЕНТАРІ