На Волині стартував місячник добровільної здачі зброї

На Волині стартував місячник добровільної здачі зброї

02.10.14 18:15 0 654
Нелегальна зброя – потенційне знаряддя злочину, а відтак правоохоронці закликають її власників позбутися небезпечного майна.

Із 1 по 31 жовтня на території Волинської області проходитиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

– Мета операції – не лише вилучення в населення незареєстрованих одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів, але й офіційна реєстрація її на громадян, котрі добровільно здають зброю у встановленому законом порядку, – зауважив заступник начальника УМВС України у Волинській області Володимир Поліщук.

Шановні волиняни, пам'ятайте: за порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Кримінальна відповідальність настає і у разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

– Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою у міліцію, – наголосив Володимир Григорович. – Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, а також у випадку необхідності допоможуть легалізувати зброю.

Не забувайте: особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: на засіданні ...
Наступна новина: Тернопілля: працівники ...

КОМЕНТАРІ