Слідчі з Волині взяли участь у семінарі за участю представників Головного слідчого управління МВС України

Слідчі з Волині взяли участь у семінарі за участю представників Головного слідчого управління МВС України

02.10.14 13:44 0 742
Майже тридцять волинських слідчих взяли участь у Науково-практичному семінарі разом із колегами з інших областей, які спеціалізуються на розслідуванні злочинів проти життя та здоров'я особи.

Навчання проходило на базі Львівського університету внутрішніх справ України. Загалом долучилися до заходу більше трьохсот правоохоронців із західного регіону України, зокрема представники із Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Представники головного слідчого управління МВС України на чолі із заступником начальника управління ГСУ Володимиром Старченком та співробітники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС України у Львівській області ознайомили присутніх із особливостями проведення огляду місця події, де трапилося вбивство. Крім того, вони звернули особливу увагу на типові недоліки та помилки, які допускають працівники міліції під час огляду місця події та фіксації його результатів.

У рамках семінару присутні розглянули проблемні питання, які виникають під час розслідування умисних вбивств (зокрема щодо вилучення та дослідження вогнепальної зброї та боєприпасів) та кримінальних правопорушень, вчинених проти життя, здоров'я, статевої свободи та статевої недоторканості особи. Крім того, слідчі проаналізували та визначили особливості проведення негласних слідчих дій.

Разом із тим, присутніх ознайомили із особливостями кваліфікації та внесення відомостей до ЄРДР за фактами виявлення осіб із ознаками насильницької смерті, нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками та у випадку безвісного зникнення громадян.

Найбільше зацікавила слідчих тема, що стосувалася особливостей виявлення, вилучення, фіксації, зберігання та дослідження слідів біологічного походження при розкритті та розслідуванні таких злочинів.

– Такі зустрічі дають змогу не лише підвищити кваліфікаційний рівень та ознайомитися із новими можливостями експертного дослідження речових доказів, а й убезпечують нас від будь-яких помилок чи недоліків у роботі. Більше того – це дуже гарна нагода познайомитися, перейняти досвід отримати поради колег із інших регіонів,– розповіла заступник начальника слідчого управління УМВС України у Волинській області підполковник міліції Наталія Пасічник.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ