Піротехніки ДСНС України вилучили та знешкодили 2 реактивних снаряди установки БМ-21 (Град) на території міста Попасного – Сергій Бочковський

Піротехніки ДСНС України вилучили та знешкодили 2 реактивних снаряди установки БМ-21 (Град) на території міста Попасного – Сергій Бочковський

02.10.14 10:02 0 648
“Піротехніки ДСНС України, від моменту звільнення міст та селищ Донбасу, розпочали роботи щодо виявлення та знешкодження “неприємних сюрпризів”, які залишили по собі терористи. І, незважаючи на те, що піротехнічні розрахунки, працюють вже майже три місяці – починаючи з 6 липня, проте роботи хлопцям вистачає. Адже наші “російські брати” постійно встановлюють все нові й нові “подарунки” для мирного населення”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Як розповів Голова Служби, особливо неспокійним як для піротехніків, так і для мирних жителів міста Попасного Луганської області був ранок 30 вересня. Починаючи з 09:35 з території міста Ірміно (Луганська область), підконтрольного бойовикам, з реактивної системи залпового вогню "Град" був проведений обстріл міста Попасного. Терористи здійснили близько 15 пострілів, снаряди летіли у житлові будинки, адміністративні будівлі та навіть навчальні заклади.

“Два реактивних снаряди установки БМ-21 (ГРАД) потрапили у житловий масив та не розірвалися. Один снаряд поцілив у продовольчий магазин, що знаходився біля центру міста, а інший – знаходився поблизу загальноосвітньої школи. Піротехнічний розрахунок ДСНС України під керівництвом підполковника служби цивільного захисту Олега Нікольчука, оперативно прибув до місць знаходження снарядів. Піротехніки здійснили заходи щодо вилучення та знешкодження цих снарядів.

На щастя, постраждалих немає. Завдяки злагодженій роботі піротехніків, життю як школярів, так і мешканців міста ці снаряди вже не загрожують”,- зазначив Сергій Бочковський.

Нагадаємо, починаючи з 6 липня 2014 року, піротехнічні розрахунки ДСНС України виявили та вилучили 20587 одиниць боєприпасів, з них: артилерійських снарядів - 2257; мінометних мін – 1419; бойових гранат та мін - 2022; реактивних боєприпасів - 369; інших вибухонебезпечних предметів – 14520.

Всього перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 952 адміністративних споруди та інших будівель, ділянки території загальною площею – 1326,9 га. та ділянки акваторії загальною площею – 37,5 га.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Рівень ...

КОМЕНТАРІ