Івано-Франківська міська рада: рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання в селі Угорники

Івано-Франківська міська рада: рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання в селі Угорники

02.10.14 08:08 0 718
З початку року на Прикарпатті зареєстровано більше тисячі чотирьохсот пожеж, у вогні загинуло 26 мешканців краю. Для того, щоб таких випадків ставалося якомога менше, потрібно роз’яснювати людям необхідність бути уважними та обережними, не нехтувати елементарними правилами. Саме тому одним із найважливіших напрямків у спектрі діяльності рятувальників є проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення.

Надзвичайно ефективним методом такої роботи були і залишаються комплексні профілактичні відпрацювання населених пунктів. Під час таких заходів спеціальні рейдові групи, до складу яких входять представники пожежно-рятувальної служби, правоохоронці, соціальні працівники, депутати сільських рад, спеціалісти з електро- та газового господарств, навідуються до помешкань людей, котрі є найменш захищеними від вогню чи інших надзвичайних ситуацій: одиноких і перестарілих громадян, багатодітних сімей, родин, члени яких зловживають алкоголем. Окрім масово-роз’яснювальної роботи і вручення громадянам застережливих листівок, зазвичай проводяться огляди протипожежного стану їхніх житлових будинків, надаються рекомендації, а іноді – й практична допомога з усунення виявлених недоліків.

30 вересня комплексне профілактичне відпрацювання відбулося у селі Угорники Івано-Франківської міської ради. Мешканцям села розповіли про правила поводження з вогнем у побуті, переконали їх, що іноді навіть невдало загашені цигарка чи сірник можуть призвести до фатальних наслідків. Особливу увагу жителів Угорників звернули на неприпустимість спалення сухої трави під час господарювання на присадибних ділянках.

Комплексні відпрацювання населених пунктів на Прикарпатті проводитимуться й надалі. Адже саме життя підказує просту істину: лихові краще запобігти, аніж потім пожинати його гіркі плоди.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ