У Львівській області рятувальники взяли участь у протиаварійних тренуваннях на підземному сховищі газу

У Львівській області рятувальники взяли участь у протиаварійних тренуваннях на підземному сховищі газу

02.10.14 09:30 0 613
30 вересня рятувальники Львівщини під керівництвом заступника начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області з державного нагляду та контролю Юрія Кагітіна взяли участь у протиаварійних тренуваннях на ПАТ “УКРТРАНСГАЗ”. Проходили тренування на Опарському підземному сховищі газу у Дрогобицькому районі, за участю міжнародних спостерігачів.

Навчання проводилися з метою відпрацювання взаємодії екстрених служб та фахівців газової служби у випадку виникнення та ліквідації надзвичайної ситуації. Згідно тактичного задуму тренувань, учасники повинні здійснити локалізацію та ліквідацію витоку газу із свердловини №220 підземного газосховища, який відбувся внаслідок терористичного акту. Дії зловмисників призвели до руйнування буферної частини фонтанної арматури, викиду у повітря та витоку небезпечних легкозаймистих речовин у зоні промислової площадки. Навколо місця аварії на значній площі зайнялася трава. Окрім цього, внаслідок дії вибухової хвилі пошкоджено автомобіль, із двома пасажирами у середині.

Вогнеборці у спеціальних тепловідбивних костюмах оперативно ліквідували займання та запобігли масштабних наслідкам дії вогняної стихії. Процес гасіння ускладнювався інтенсивним тепловиділенням внаслідок горіння газу, що не давало змогу вогнеборцям підійти впритул до джерела займання. Але завдяки кваліфікованим діям рятувальників небезпечну подію вдалося оперативно ліквідувати.

В рамках проведення аварійно-рятувальних робіт фахівці ДСНС деблокували із затиснених конструкцій автомобіля потерпілого та транспортували його до карети швидкої допомоги.

Окрім вогнеборців участь у тренуваннях прийняли також і сапери ДСНС. Вони отримали повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмету, ззовні схожого на артилерійських снаряд, часів Великої Вітчизняної війни. Фахівці ДСНС виявили та вилучили небезпечний боєприпас з місця події. Задля забезпечення безпеки персоналу рятувальники провели евакуацію усіх працівників із території підрозділу.

Фахівці 2-го спеціалізованого центру швидкого реагування ДСНС України оглянули усю територію газосховища на наявність небезпечних знахідок часів війни. В результаті ретельного обстеження боєприпасів не виявили.

Для проведення навчань залучили 5 одиниць спеціальної важкої техніки та понад 80 фахівців структурного підрозділу ПАТ«УКРТРАНСГАЗ», формувань цивільного захисту МВС та ДСНС Львівської області.

Заступник начальника департаменту ДСНС України Тарас Поліщук зазначив: «Всі задіяні на навчаннях служби відпрацювали оперативно та підтвердили достатній рівень своєї професійної підготовки».

Протиаварійні тренування в ПАТ “УКРТРАНСГАЗ” проводяться щорічно згідно вимог правил безпечної експлуатації магістральних газопроводів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у міській раді ...
Наступна новина: Ще 40 хмельницьких ...

КОМЕНТАРІ