Лікарі рекомендують мешканцям Львівщини пройти вакцинацію від грипу

Лікарі рекомендують мешканцям Львівщини пройти вакцинацію від грипу

02.10.14 09:48 0 611
Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА закликає мешканців Львівщини зробити щеплення від грипу, адже найближчі три місяці – жовтень, листопад та грудень, є оптимальними для вакцинації від цього вірусного захворювання.

За словами головного епідеміолога Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Наталії Тімко, підйом захворюваності на грип в нашій країні зазвичай припадає на січень-березень, тому саме зараз слід подбати про вакцинацію.

«Для створення повноцінного захисту від грипу організму необхідно 10-14 днів після щеплення, а імунітет зберігається від 4 місяців до року. Провести щеплення можна у медичних закладах, амбулаторіях та поліклініках за місцем проживання у кабінеті щеплень, попередньо придбавши вакцину у аптеці, потім з цим чеком, у якому відображено час покупки, звернутись у медичний заклад для виконання щеплення. При кімнатній температурі термін придатності вакцини становить 2 години, який необхідний щоб вакцина повільно нагрілась від температури холодильника +4?С до кімнатної температури перед введенням. Забороняється проводити процедуру щеплення в домашніх умовах», — додає Наталія Тімко.

Ефективність вакцинації проти грипу доведена у багатьох наукових дослідженнях. Завдяки профілактиці грипу у групах високого ризику знижується рівень смертності, зменшується кількість візитів до лікарів, скорочуються витрати на препарати та перебування в стаціонарі пацієнтів.

Вакцинація проти грипу рекомендована Національним календарем щеплень та входить до розділу «рекомендовані щеплення», особливо серед груп ризику, до яких відносяться:

- діти до 5 років (особливо діти до 2 років),

- вагітні жінки,

- особи віком від 65 років,

- хворі з важкими хронічними захворюваннями;

- особи, що перебувають на імуносупресивній терапії.

Крім того, існують професійні групи ризику:

- медичні працівники,

- вчителі та вихователі,

- військові,

- продавці,

- водії громадського транспорту,

- усі, хто працює в великих трудових колективах підприємств, установ та організацій.

У таких осіб немає ніякої можливості уникнути перебування поряд із хворими людьми, тому для них особливе значення мають усі без винятку засоби інфекційного контролю і профілактики грипу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ