Олег Панькевич: "Спроба представників Росії в ПАРЕ дискредитувати дивізію "Галичина" – це фарс"

Олег Панькевич: "Спроба представників Росії в ПАРЕ дискредитувати дивізію "Галичина" – це фарс"

02.10.14 09:07 0 869
Спроба представників Росії в ПАРЕ повторити історію дискредитації дивізії "Галичина" перетворилася на фарс і зазнала невдачі. Про це 1 жовтня 2014 року заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич, коментуючи голосування за резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Европи щодо протидії неонацизму.

Як відомо, напередодні голосування представник РФ Ольга Казакова виявляла надзвичайну лобістську активність у проштовхуванні до тексту резолюції поправки, що згадувала про дивізію "Галичина" і стверджувала, буцімто Нюрнберзький трибунал визнав дивізію злочинною організацією. Тим не менше, правки Казакової було рішуче відкинуто.

"Переважна більшість представників ПАРЕ не піддалася тиску російських маніпуляторів. Будь-яка особа, що цікавиться тематикою Нюрнберзького процесу, знає, що в його рішеннях щодо "Галичини" йшлося про покарання лише тих вояків, причетність яких до військових злочинів було доведено. І хоча українських дивізійників після війни перевіряли совєцькі комісії та суди, англійські комісії, а на вимогу єврейських організацій – канадська комісія судді Дешена, ніхто з них не знайшов серед них військових злочинців. Совєцькі військові трибунали і суди репресували їх лише як політичних злочинців – "за ізмєну Родінє"! Українські вояки "Галичини" вдягали чужу військову форму не для служіння Гітлеру, а з метою захисту своєї землі від підступного ворога української нації – совєцького большевицького режиму, який убив мільйони українців. Вони воювали під синьо-жовтим прапором, а їхнім гімном був "Ще не вмерла Україна", – зазначив Олег Панькевич.

За словами народного депутата, історія дискредитації повторюється вже як фарс, бо путінський імперіялізм прагне відродитися у ХХІ столітті в новітній формі; саме цим пояснюється спроба лити бруд на українських патріотів і створювати якусь паралельну реальність. "Стурбованість представників Росії щодо зростання проявів неонацизму в Европі виглядає дивно, адже представники партій, на які спрямовано критику Резолюції ПАРЕ, брали активну участь у проведенні незаконного референдуму в Криму у березні цього року під патронатом російських "зелених чоловічків". Російські політики та активісти співпрацюють із цими силами, проводять спільні конференції та зустрічі. Російські окупанти на Донбасі методично знищують мирний лад, вдаються до етнічних чисток і виявляють багато притаманних нацистам рис", – зазначає народний депутат.

Довідка: "Свобода" неодноразово виступала з ініціативами щодо заборони комуністичної та нацистської ідеологій. Зокрема, минулого року було зареєстровано відповідний законопроєкт, а після Революції гідності "Свобода" пропонувала включити заборону комуністичної та нацистської ідеології до тексту української Конституції.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ