В Житомирській області сергій Машковський провів зустріч із активом обласної спілки ветеранів афганської війни

В Житомирській області сергій Машковський провів зустріч із активом обласної спілки ветеранів афганської війни

02.10.14 11:35 0 637
З метою налагодження дієвої співпраці з активом Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни 1 жовтня голова облдержадміністрації Сергій Машковський і кандидат на посаду його заступника Ярослав Лагута провели зустріч із представниками цієї організації.

Передусім учасники зібрання порушили питання соціально-медичної реабілітації, забезпечення житлом і пільгами. При цьому, лобіюючи вирішення власних проблем, воїни-афганці не стоять осторонь і суспільно-політичних подій у державі. Так, вони надають відчутну допомогу Збройним Силам України в боротьбі із зовнішнім агресором на сході України.

«У Житомирському обласному госпіталі для ветеранів війни у м. Бердичеві нам вже вдалося відремонтувати п'ять палат. У перших із них наразі проходять лікування учасники антитерористичної операції. Крім того, за рахунок коштів, наданих громадськими організаціями, тривають ремонті роботи ще у трьох палатах. Але є потреба й у сприянні з боку влади. Для того, щоб навести лад у цьому медичному закладі та придбати сучасне обладнання, необхідно близько 5 млн грн. Освоївши ці кошти, у шпиталі можна буде прийняти ще 400 бійців АТО», – повідомив голова Житомирської обласної спілки ветеранів афганської війни Павло Ментов.

Так, згідно з рішенням 27-ї сесії обласної ради, прийнято Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь в антитерористичній операції, у 2014 році.

«Цим документом передбачено, що в шести лікувально-профілактичних закладах області учасникам антитерористичної операції надаватимуться послуги з медико-психологічної реабілітації. До числа таких установ входить і Житомирський обласний госпіталь для ветеранів війни у м. Бердичеві. На потреби цих закладів додатково спрямовано 2,5 млн грн», – пояснив кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

При цьому посадовець акцентує на тому, що досвід ветеранів-афганців у проходженні реабілітації є надзвичайно важливим:

«У цьому сенсі досвід людей, котрі пройшли афганську війну, є безцінним. Адже досі медична галузь у нашій державі була налаштована на мирні рейки. Тому важливо допомогти нашим бійцям подолати не лише фізичні, а й психологічні наслідки АТО».

Також завдяки скоординованій діяльності спілок ветеранів афганської війни наразі вдалося зібрати понад 2 млн грн на потреби учасників АТО. Більше того, ветерани-афганці й самі беруть участь у бойових діях на сході країни.

Резюмуючи зустріч, голова облдержадміністрації Сергій Машковський подякував ветеранам афганської війни Житомирщини за розуміння та співпрацю.

«Так, зважаючи на складну ситуацію на сході держави, зараз преференції надаються перш за все учасникам АТО. Проте про військово-патріотичні заслуги воїнів-афганців ніхто не забуває. Ще в березні ви одними з перших висловили однозначну позицію щодо збереження цілісності та суверенності України. Як представник обласної влади я всіляко сприятиму вирішенню ваших проблем на рівні вищого керівництва нашої держави», – запевнив очільник області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 30 вересня – День ...
Наступна новина: Луцьк: музичні школи міста ...

КОМЕНТАРІ