Сергій Машковський: «Влада готова до діалогу з громадою області»

Сергій Машковський: «Влада готова до діалогу з громадою області»

02.10.14 10:54 0 655
У приміщенні федерації профспілок відбувся обласний форум профспілок «За гідну працю та добробут людини». Захід пройшов напередодні Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю. Участь у форумі, що відбувся 1 жовтня, взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, голова обласної федерації профспілок Неля Паламарчук, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк та представники профспілкового активу Житомирщини.

У своєму виступі Сергій Машковський наголосив на тому, що керівництво області знає про всі проблеми, які зараз найбільше турбують професійні спілки. Він зазначив: «Наша головна мета – почути вас. Влада готова до діалогу з громадою Житомирщини. Саме це дозволить нам почути одне одного, усвідомити глибину всіх проблем та спільно знайти шляхи їх вирішення». Голова облдержадміністрації переконаний, що хоча економічна ситуація в державі є складною, але від цього не мають потерпати пересічні громадяни. В Україні треба запроваджувати європейський досвід, коли бізнес сплачує більше податків. Посадовець додав: « профспілки – це потужна сила. Ми готові підтримати ваші ініціативи та будемо відстоювати ваші права».

Неля Паламарчук зазначила, що на фоні складної суспільно-політичної та економічної ситуації в нашій державі профспілки області сподіваються на ефективний соціальний діалог з владою. Вона переконана, що найбільш актуальні питання, які зараз хвилюють всіх працівників Житомирщини, стосуються зростання заробітної плати, відповідності прожиткового мінімуму громадян конституційним гарантіям, відсутності заборгованості із виплати зарплати та безпечних умов праці. Неля Паламарчук висловила сподівання, що Президент України та Верховна Рада підтримають пропозиції профспілок щодо недопущення зубожіння населення, налагодження соціального діалогу та захисту гарантованих прав і свобод громадян.

Своїми проблемами та пропозиціями щодо їх вирішення поділилися представники профспілок з галузей освіти, охорони здоров'я, культури та легкої промисловості Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина увійшла до ...
Наступна новина: Знамениту гру «Тетріс» ...

КОМЕНТАРІ