В Житомирській області інформація щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої доп

В Житомирській області інформація щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої доп

02.10.14 17:45 0 647
Непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), призначається щомісячна компенсаційна виплата.

Наразі в області відповідно до Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.04 № 558, майже 4 тис. осіб отримують компенсацію за надання соціальних послуг громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

З метою посилення соціального захисту цієї категорії громадян 10 вересня цього року Урядом прийнято постанову № 428 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 558». Зазначені зміни передбачають зменшення переліку документів, необхідних для призначення щомісячної компенсаційної виплати непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги, та спрощення порядку призначення і виплати зазначених компенсацій. Про це інформує департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Порядок призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, удосконалено із врахуванням змін чинного законодавства. Водночас його узгоджено з Бюджетним кодексом України в частині визначення джерел фінансування згаданих компенсаційних виплат.

Відтепер, завдяки прийнятому Кабінетом Міністрів України рішенню, забезпечується можливість вибору - звертатися за призначенням компенсації за місцем проживання особи, якій надаються соціальні послуги, або ж за місцем її перебування. Крім того, скасовується необхідність додаткового підтвердження потреби у догляді за інвалідами І групи, інвалідність яких установлена безстроково.

Також передбачається запровадити електронний обмін інформацією між Міністерством соціальної політики України та Державною фіскальною службою України про фізичних осіб-платників податків, які надають соціальні послуги, а це істотно зменшить перелік документів для призначення компенсації та забезпечить щоквартальний контроль за діяльністю таких осіб щодо надання ними лише соціальних послуг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Діти тернопільських ...
Наступна новина: Волинь: на засіданні ...

КОМЕНТАРІ