В Житомирській області під час земельних робіт виявлено 7 артснарядів, піротехніки продовжують обстежувати дану ділянку

В Житомирській області під час земельних робіт виявлено 7 артснарядів, піротехніки продовжують обстежувати дану ділянку

02.10.14 08:46 0 631
30 вересня о 09:40 на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення від сільського голови про виявлення 7 підозрілих предметів схожих на ВНП у селі Нова Романівка.

Як з’ясувалося, двоє чоловіків виконували земельні роботи у полі. Зачепивши плугом невідомі предмети, вони припустили, що це боєприпаси і не стали їх чіпати. Повідомили про це сільського голову, який й зателефонував до оперативно-рятувальної служби за номером «101».

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідки як артилерійські снаряди калібру 45 мм часів минулої війни. Рятувальники огородили місце знахідки, а співробітники міліції взяли його під охорону.

Піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили виявлені артснаряди у спеціально відведеному місці. Однак, після вилучення боєприпасів із землі, надзвичайники вирішили обстежити все поле. Адже за словами місцевого населення, це вже не перші знахідки війни на цій території. Наразі на ділянці продовжуються пошукові роботи ймовірних вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ