Рівненщина: на нараді освітян рятувальники проаналізували стан протипожежного захисту інтернатних закладів області

Рівненщина: на нараді освітян рятувальники проаналізували стан протипожежного захисту інтернатних закладів області

02.10.14 11:19 0 645
30 вересня в управлінні освіти обласної державної адміністрації під керівництвом заступника начальника відомства Олега Пекарського відбулася нарада з керівниками інтернатних закладів області. Одним з питань порядку денного засідання був розгляд стану протипожежного захисту інтернатів.

Перед присутніми виступив начальник відділу профілактичної роботи та розслідування пожеж ГУ ДСНС у Рівненській області Роман Пелех. Офіцер Держслужби з НС наголосив, що Головним управлінням ДСНС здійснюється постійний контроль за станом пожежної безпеки закладів освіти, зокрема інтернатів, адже на даних об’єктах цілодобово перебувають діти. Результати останніх перевірок засвідчили, що завдяки спільній роботі фахівців держпожнагляду, управління освіти та адміністрації об’єктів, вдалося значно покращити стан протипожежного захисту інтернатів та не допустити випадків пожеж. У всіх закладах спальні корпуса обладнано автоматичною пожежною сигналізацією та системою оповіщення людей про пожежу, дерев’яні конструкції будівель оброблені вогнезахисним розчином, проведені заміри опору ізоляції електромережі та електроустановок, здійснено технічне обслуговування наявних вогнегасників тощо. Також перед початком навчального року з обслуговуючим персоналом вищевказаних об’єктів проведено практичні тренування щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.

Разом з тим, підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех звернув увагу керівників інтернатних закладів на необхідність проведення з персоналом позапланового протипожежного інструктажу з правил користування вогнегасниками, безпечної експлуатації електронагрівальних та інших приладів опалення під час осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду. За результатами виступу фахівця ДСНС адміністрацію об’єктів освіти також зобов’язали постійно проводити серед вихованців профілактично-роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій на випадок виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації.

По завершенню наради Роман Пелех за дорученням виконуючого обов’язки начальника Служби порятунку Рівненщини полковника служби цивільного захисту Сергія Крука нагородив грамотами Головного управління ДСНС керівників інтернатних закладів, що показали найкращий стан протипожежного захисту своїх об’єктів за результатами проведеного комісійного огляду.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жовтень-грудень – ...
Наступна новина: 30 вересня – День ...

КОМЕНТАРІ