У Рівненській області радивилівський районний відділ міліції знову приймав гостей

У Рівненській області радивилівський районний відділ міліції знову приймав гостей

02.10.14 15:07 0 638
Днями двері Радивилівського районного відділу міліції відкрилися для учнів 9-их класів Срібненського загальноосвітнього навчального закладу.

Вочевидь, популярність подібних екскурсій до підрозділу ОВС пояснюється комплексним впливом на кожну дитину. Адже такі екскурсії справляють водночас як виховний, так і пізнавальний ефект, а також ще й співвідносяться з окремими аспектами шкільної програми.

Переступивши поріг міліції, діти ніби заворожені дивилися навкруги, їх цікавило все: куди надходить дзвінок, якщо набрати «102», як виїжджають на місце пригоди працівники міліції, як розшукують злочинців та, певна річ, де їх тримають. Все по черзі діти дізнавались та цікаво й допитливо слухали.

Неабияку зацікавленість у школярів викликав службовий пес по кличці Чейзар, який показав свої навички у розшуку та затриманні правопорушників.

Також школярів цікавило як перевозять у спеціально обладнаних автомобілях затриманих, дізналися чим займаються слідчі, дільничні, інспектори патрульної служби, кримінальна міліції у справах дітей.

Досвідчені працівники райвідділу, такі як майор міліції Сергій Юрковський та капітан міліції Юрій Батюх показали навчальну зброю, спецзасоби, які використовують працівники міліції, заступаючи на чергування. Згодом кожен школяр мав змогу роздивитись і приміряти на себе бронежилет, шолом та спецзасоби.

Продовжився захід у світлиці районного відділу, де розміщені стенди історії міліції краю. Дітлахи мали можливість побачити музейні експонати та відомчі нагороди. Із пожовтілих від часу фотографій на підлітків дивилися працівники міліції, котрі ще за радянських часів, досягнули значних успіхів у боротьбі зі злочинністю.

– Ми раді спілкуванню із молоддю. Адже їх ще юний вік незаплямований сірою буденністю. Вони завжди відкриті до чогось нового, – підсумував начальник Радивилівського РВ підполковник міліції Віталій Кеда. – Сподіваємося, що у кожному дитячому серці оселиться повага до непростої і дуже потрібної професії міліціонера.

Оксана Шуляк,

Радивилівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ