У Хмельницькому експерти з різних країн обговорювали новітні технології дослідження ДТП (+)

У Хмельницькому експерти з різних країн обговорювали новітні технології дослідження ДТП (+)

02.10.14 08:04 0 656
На базі Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Хмельницькій області відбувся Міжнародний науково-практичний семінар на тему: «Можливості сучасного етапу судово-експертного забезпечення провадження у справах, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами».

За словами заступника начальника експертної служби МВС України Костянтина Дубоноса, існує вже усталена традиція проведення подібних семінарів по окремих напрямках досліджень. Але останнім часом у зв'язку з цілим рядом обставин вони не проводились. І саме в Хмельницькому було вирішено відродити практику проведення таких науково-практичних конференцій, що, безумовно, позначиться на підвищенні якості роботи експертної служби.

Протягом двох днів більше 50 учасників семінару з усіх регіонів України, Міністерства внутрішніх справ, а також поважні гості з Естонії та Польщі ділились досвідом дослідження дорожньо-транспортних пригод та виробляли уніфіковані підходи до роботи. Серед питань, які розглядалися під час семінару — новітні технології дослідження обставин ДТП; оцінка дій водія транспортного засобу при наїзді на пішохода на пішохідних переходах; дослідження дорожньо-транспортних пригод за участю двохколісних транспортних засобів та багато інших.

Паюмаа Танел, комісар аварійної служби Центру нагляду за дорожнім рухом Пих'янської префектури Естонської Республіки, та Ніколас Костянтин, комісар Нарвської кримінальної служби Ідаської префектури Естонської республіки, поділились із українськими колегами методикою дослідження ДТП в Естонії. А Томаш Бєлєскі, радник посольства Республіки Польща в Україні, розповів про особливості проведення технічного огляду транспортних засобів у сусідній Польщі.

— Ознайомлення з передовими технологіями, новітніми засобами фіксації слідової бази, вивчення механізмів вчинення ДТП буде корисним як для працівників експертної служби, так і для співробітників слідчих підрозділів системи МВС, — висловив своє переконання перший заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Сергій Ковальов.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Копач хоче більшої ...
Наступна новина: У Тернопільському районі ...

КОМЕНТАРІ