МВС зареєстровано понад 1000 повідомлень про невпізнані тіла у зоні АТО

МВС зареєстровано понад 1000 повідомлень про невпізнані тіла у зоні АТО

02.10.14 12:11 0 727
За період проведення антитерористичної операції органами внутрішніх справ зареєстровано понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл. Про це заявив перший заступник начальника головного слідчого управління МВС Олександр Вакуленко, повідомляє прес-служба відомства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Наразі вже вдалося встановити особи понад 200 невпізнаних тіл, інші залишаються невпізнаними», – зазначив Вакуленко.

За його словами, ідентифікація тіл загиблих буде проведена у декілька етапів. Перший - встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи, які будуть проведені в Запорізькій області. Другий етап - встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб.

В головному слідчому управлінні МВС також повідомляють, що у кожному обласному управлінні міліції створено спеціальні робочі групи, які будуть займатися прийняттям заяв про зникнення, викрадення чи взяття в полон громадян, негайним відкриттям кримінальних проваджень, відібранням у родичів зниклих осіб біологічних зразків та призначенням відповідних експертиз.

У відомстві зазначають, що проведення молекулярно-генетичної експертизи за постановою слідчого для громадян буде повністю безкоштовним, здійснюватиметься за рахунок держави.

Контактні телефони керівників робочих груп будуть оприлюднені на офіційному сайті МВС та сайтах кожного обласного управління.

У середині квітня влада України почала антитерористичну операцію на сході України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Менше 5% українських ...

КОМЕНТАРІ