У Тернополі «непрестижні» освітяни пікетували ОДА

У Тернополі «непрестижні» освітяни пікетували ОДА

03.10.14 13:10 0 634
Напередодні свого професійного свята кілька сотень освітян прийшли з пікетом до Тернопільської облдержадміністрації.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Вчителі вимагали у влади повернути їм 20-відсоткову надбавку до зарплати за престижність праці, яку було скасовано постановою Кабміну.

Зокрема, з такою ситуацією зіткнулися працівники педагогічних колективів Тернопільського, Підволочиського, Бережанського, Лановецького та Козівського районів.

Педагоги прийшли до «білого дому» з плакатами: «Уряд поділив вчителів на «білих» та «чорних», «Мовчи, вчителю! Ти – непристижний», «Чому надбавка 20% не для всіх?». Освітяни співали українські пісні та вигукували «Ганьба!».

У цей же час у сесійній залі облради проходило урочисте нагородження кращих педагогів області. Відтак, чиновники запросили приєднатися і учасників акції протесту.

Вчителі вимагали від представників ОДА негайних дій. Проте голова облдержадміністрації Олег Сиротюк пояснив, що для фінансування галузі у бюджеті бракує коштів, і запропонував шукати компромісне рішення.

Вчителі у Тернополі пікетували ОДА. Фото: ZIK

Водночас, педагоги кажуть: якщо ситуація не зміниться, готові відстоювати свої права у Києві.

Нагадаємо, через внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року передбачено зняття надбавки за престижність праці педагогічним працівникам, якщо її виплати не дозволяє фонд оплати праці.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голуб в Нью-Йорку буде ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ