Учасники проекту «Лабух-шоу» відзначали Міжнародний день музики спонтанним концертом

Учасники проекту «Лабух-шоу» відзначали Міжнародний день музики спонтанним концертом

03.10.14 14:14 0 744
У Львові на святкування всесвітнього Дня музики зібрались популярні народні гурти. Відвідувачі могли не лише насолоджуватися безплатним дійством, а й і самі поспівати у караоке. Серед гуртів, які запросили на свято, були й учасники проекту «Лабух-шоу». Його зараз знімає телеканал ZIK. Сам проект стартує у листопаді, а от за його лаштунки можна заглянути уже .

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK)

Міжнародний день музики має на меті популяризувати музику як метод порозуміння між людьми. Його відзначають в усьому світі. Ініціатором свята був відомий композитор Дмитро Шостакович. Вшанувати саме українську пісню у Львові зібрались вуличні музиканти, кавер-гурти і просто усі бажаючі. Гурти бачать у своїй ініціативі ще й важливу патріотичну місію.

«Ми є одним із тих гуртів, які принципово не грають російський шансон. Не тільки через те, що це російське, а й тому, що воно нам не до душі. Ми – українці і хочемо, щоб люди слухали українську музику», – розповів музикант Віталій Балабан.

Такої ж думки й організатори масштабного музичного турніру «Лабух-шоу», знімання якого розпочались на телеканалі ZIK. На ньому змагаються найвідоміші весільні гурти із п‘яти регіонів України. Серед суддів конкурсу теж талановиті музиканти із гуртів «Kozak System», «Перкалаба», «OT VINTA» та інші.

«От ми всі проживемо, помремо. Усе, що ми зробили – зникне, а залишиться музика. Нас будуть читати по звуках через тисячі років», – переконаний художник Сергій Смірнов.

Додамо, що вже цієї осені телеканал ZIK обіцяє своїм глядачам нестандартну прем’єру – інтригуючу битву за звання кращого лабуха України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Москва пояснює відмову від ...

КОМЕНТАРІ