Діти учасників АТО та переселенців мандрують Польщею

Діти учасників АТО та переселенців мандрують Польщею

03.10.14 11:48 0 632
Упродовж тижня діти постраждалих та загиблих учасників АТО, учасників Революції гідності та осіб, тимчасово переселених із зони проведення антитерористичної операції на сході України, мандруватимуть Польщею.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, захід став можливий при сприянні громадських організацій «Допомога армії України», організації Fundacja Edukacja Bez Granic та ініціативи фахівців із соціальної роботи Шевченківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Стартувала мандрівка 27 вересня екскурсією до пекарні, де діти власноруч випікали житній хліб, куштували смаколики, запашну каву, мед. Окрім цього, господарі пекарні розповіли дітям про історію та традиції Польщі, а пасічник з досвідом розповідав українським гостям про принципи бджільництва.

«Наша мандрівка проходить цікаво, весело і насичено. Дуже тішить те, що незважаючи на мовний бар’єр, діти вже знайшли порозуміння з польськими однолітками. Окрім пізнавальних заходів, свої плоди принесли й настільні ігри, які допомагають учасникам розвивати увагу, пам’ять, кмітливість та красномовство, що дозволяє здружитись дітям між собою та проявити свої таланти у соціумі», – розповіла фахівець із соціальної роботи Шевченківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Божена Милян.

Вдалим продовженням відпочинку став кулінарний майстер-клас, під час якого діти вправлялися у приготуванні святкового обіду та десерту, а також спробували себе у ролі барісти, готуючи запашні кавові напої. Опісля обіду відбулася зустріч із відомими у Польщі журналістами, під час якої ті демонстрували власні документальні фільми, зокрема про особливості медіа в Україні на прикладах революції, обговорювали з дітьми роль четвертої влади.

«Смерть рідних, їх тривала відсутність, несподівана зміна місця проживання, що зумовлена зовнішньою небезпекою, може стати причиною виникнення у дітей психологічних травм різної важкості. На даному етапі важливо не лише відволікти дітей від негативного психоклімату, а й сприяти їхньому розвитку, відкритості. Дякуємо людям з відкритими, щирими серцями, які готові підтримати наші ініціативи. Дякуємо нашим сусідам-полякам, які завжди готові підтримати нас безкорисно», – зазначила в.о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Рубай.

Під час візиту 24 учасники візьмуть участь у інтеграційних заняттях, семінарах «Унія Європейська: надія і шанси», «Згода будує», відвідають екскурсії, пізнають культуру та традиції у живому спілкуванні з польськими ровесниками. В Україну діти повернуться 3 жовтня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ