У Луцьку презентували український фільм «Салдатики»

У Луцьку презентували український фільм «Салдатики»

03.10.14 08:23 0 801
У луцькому комплексі «Адреналін» презентували художній короткометражний фільму «Салдатики» за мотивами однойменного оповідання Володимира Винниченка.

Про це повідомляє власкор IA ZIK.

Показ став можливий у рамках проекту «Єдина Україна!». Передував презентації брифінг представників знімальної групи, членів Союзу Молодих Кінематографістів України, які виготовили цю стрічку і присвятили її пам’яті загиблим на Майдані.

Як зазначила продюсер фільму Олена Фурдуй, яка також є Головою Союзу Молодих Кінематографістів України, фільм почали знімати під час апогею протистоянь у Києві 2014 року. До зйомки були залучені актори, які працювали без гонорарів, вклавши у гру всю душу і талант.

«Лейтмотивом фільму є те, що для українського народу найбільшу цінність становить свобода. Ця історія ніби паралеллю перегукується з шніми подіями, проте ми повинні вірити і сподіватися, що теперішні жертви не будуть даремними», – зазначила Олена Фурдуй.

Проект має на меті показати українську культуру, довести громадськості та політикам, що у жодному випадку не можна допустити розколу країни. Демонстрація фільму планується в усіх країнах Європи, які підтримують Майдан, а також в усіх великих містах України, кажуть представники Союзу Молодих Кінематографістів України.

Луцьк – дев’яте місто, де відбулась презентація стрічки. Крім того, цю стрічку планують показати нашим військовим, які зараз перебувають у зоні АТО, щоб підтримати їх бойовий дух.

Довідка IA ZIK.

Творча група: продюсер: Олена Фурдуй, режисер, сценарист – Андрій Кучмій. Головні ролі:

Неведров Валерій Миколайович – народний артист України, актор, режисер, художній керівник муніципального театру «Київ». Знявся у близько 40 фільмах. Режисер понад 30 вистав;

Олейник Микола Дмитрович – заслужений артист України, актор Київської кіностудії ім. Довженко, Артист Київського драматичного театру «Браво», Знявся у близько 100 фільмів України та Росії;

Тубольцев Дмитро Сергійович – актор, режисер. Працює в Київському академічному Молодому театрі; Раєвський Юрій Васильович – актор театру та кіно.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ