Львівській обласній науковій медичній бібліотеці – 70

Львівській обласній науковій медичній бібліотеці – 70

03.10.14 15:19 0 616
Львівська обласна наукова медична бібліотека відсвяткувала 70-річчя з дня заснування.

Як повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, конференцію, присвячену ювілейному дню, відкрила головний спеціаліст відділу кадрового та організаційного забезпечення Департаменту охорони здоров’я Ріна Духаніна, яка подякувала колективу за зберігання вікової традиції розвитку медичної наукової книги.

Директор обласної наукової медичної бібліотеки Світлана Лозинська представила учасникам конференції книгу наказів, де є перша згадка про медичну бібліотеку ще в середині XX ст. Вона розповіла про роботу закладу в умовах сучасності.

За професійну, сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, творчий підхід до виконання своїх обов’язків та з нагоди 70-річного ювілею від дня заснування обласної наукової медичної бібліотеки Світлана Лозинська відзначила почесними грамотами керівників медбібліотек лікувально-профілактичних закладів області.

До привітань з нагоди 70-річчя приєднались директор наукової бібліотеки ЛНМУ ім. Данила Галицького Марта Надрага та головний методист бібліотеки медичного університету Ярослава Щоголєва.

Довідка .

Львівська обласна наукова медична бібліотека була організована у 1944 році, і на початках знаходилася при Обласному управлінні охорони здоров’я (вулиця М. Конопницької, 3). З часом вона переїхала на вул. Зелену, 12 у приміщення Науково-дослідного інституту епідеміології. Від 1963 року бібліотека знаходиться у приміщені колишнього іпотечного банку, на третьому поверсі будинку на вулиці Руській, 20.

У 1945 році фонд зріс з 147 до 1350 примірників. Бібліотека стала поповнюватися книгами, авторськими монографіями, які надсилали Київська, Харківська, Московська державні медичні бібліотеки та бібліотеки інших міст колишнього Союзу. Згодом комплектування здійснювалося централізовано.

в бібліотеці понад 200 тисяч примірників книг, кількатисячний журнальний фонд, фонд іноземної літератури, відділ депозитарної літератури. У сховищі зберігаються журнали з 1930-их років. Гордістю бібліотеки є найдавніша книга, надрукована ще у 1856 році. Читачі ознайомлюються з фондами завдяки алфавітному, систематичному та предметному каталогам.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині дільничні ...
Наступна новина: На Тернопіллі ситуацію на ...

КОМЕНТАРІ