Волинські енергетики вирішили у Любомльському районі проблему з електропостачанням як для МАПП «Ягодин», так і прилеглих населених пунктів

Волинські енергетики вирішили у Любомльському районі проблему з електропостачанням як для МАПП «Ягодин», так і прилеглих населених пунктів

03.10.14 08:51 0 620
Волинські енергетики вирішили У Любомльському райні проблему з електропостачанням як для МАПП «Ягодин», так і прилеглих населених пунктів. У селі Старовойтове збудували підстанцію 35/10 та повітряну лінію електропередач напругою 35 кіловольт. Таким чином лінію розвантажили, потужності збільшили, що дасть можливість і значної економії світла.

Учора відбулося урочисте відкриття об'єкта. Участь в заході взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Олександр Білець та почесний президент «Волиньобленерго» Анаталій Бурін, в.о. начальника Ягодинської митниці Андрій Андрейків, представники місцевої влади та виконавці будівельних робіт.

Як зауважив Олександр Білець, відкриття цього об'єкта є визначною подією не лише для енергетиків, а й вцілому для області. Оскільки, збудувавши таку підстанцію, забезпечили належну роботу як сервісного, так і митного посту, прикордонних служб тощо. Він повідомив, що інвестиція в будівництво цього об'єкта сягнула 17 млн грн власних коштів. «Підстанцію збудували у стислі терміни – за чотири місяці. Проведена величезна робота багатьох структур: енергетиків, земельників, підрядних організацій, проектантів. У непростий для країни час об'єкт ввели в експлуатацію. Це наш – символічний крок у напрямку євроінтеграції України», - зауважив він.

Голова облдержадміністрації насамперед подякував усім причетним до будівництва підстанції та наголосив на стратегічній важливості об'єкта у розвитку енергетичної інфраструктури району. «Люди оцінять проведену роботу. Тим більше, коли країна обрала впевнений курс до Європейського Союзу. Президент, під час підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, підкреслив, що Україна зробила остаточний вибір і прямує в об'єднану Європу. А для цього необхідно розбудовуватися, створюючи такі енергетичні потужності, що дозволяють розвиватися промисловій, соціальній інфраструктурі прикордонного району», - зазначив він.

Володимир Гунчик відзначив, що влада активно працює у напрямку модернізації прикордонних пішохідних переходів. «Ми будемо максимально сприяти цьому. І також робимо все можливе, щоб поряд з елементами інфраструктури в частині енерго,-газозабезпечення, дорожнього покриття, за такими об'єктами рухався бізнес, створювалися робочі місця, край розвивався, відчував перспективу», - додав він.

У свою чергу, почесний президент ПАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін розповів, що обсяг коштів, який затрачений на це будівництво, енергетики передбачили ще у 2008 році в інвестиційній програмі. За останніх десять років навантаження на енергооб'єкти на цій території зросло в кілька разів, і через недостатньої величини технічні параметри не завжди вони з цим навантаженням справлилися. І зараз електропостачання автопереходу, митниці, а також об'єктів, прилеглих до її території, здійснюється двома лініями напругою 10 кіловольт: одна простягається від підстанції „Любомль”, інша — від підстанції „Вишнівка”. Загалом від цих ліній заживлені більш як півсотні трансформаторних підстанцій, що забезпечують електроенергією безпосередньо автомобільний пункт пропуску, залізничний вузол, адміністративне приміщення, вантажний термінал, відділ Державної прикордонної служби, об'єкти примитної зони та зони сервісу.

Спорудження підстанції було здійснено фахівцями виробничо-монтажного підприємства „Електросервіс” , використовуючи виключно для цього обладнання місцевого виробника. Підстанція автоматизована. Диспетчер працює дистанційно з Любомльскої філії.

Прес-служба облдержадміністраці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ