У Волинській області роз’яснення механізму отримання земельних ділянок для учасників АТО

У Волинській області роз’яснення механізму отримання земельних ділянок для учасників АТО

03.10.14 11:07 0 670
Одним із шляхів державної підтримки учасників антитерористичної операції та родин загиблих там військовослужбовців є безоплатне надання земельних ділянок.

Відтак, обласне управління Держземагенства подає покрокове роз'яснення цього механізму.

Спершу громадянину України необхідно звернутись до органу, уповноваженого здійснювати розпорядження земельними ділянками державної або комунальної власності, із заявою про безоплатне надання земельної ділянки у власність.

Звертаємо увагу, що таким органом щодо земель комунальної власності, які переважно розташовані в межах населених пунктів, є відповідна сільська, селищна, міська рада, а щодо земель державної власності, які, як правило, розташовані за межами населених пунктів, є:

- при наданні земельних ділянок для ведення садівництва або особистого селянського господарства – Головне управління Державного агентства земельних ресурсів в області,

- при наданні земельних ділянок у інших випадках – районна державна адміністрація.

До заяви додаються наступні документи:

- викопіювання з кадастрової карти (плану), який можна замовити у районному (міському) управлінні земельних ресурсів за місцем розташування земельної ділянки. Можна надати інші графічні матеріали, на яких слід зазначити бажане місце розташування земельної ділянки;

- погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб)

- копію документу, що посвідчує особу ( паспорту громадянина України).

За наслідками розгляду Вашого звернення, приймається рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або про відмову у його наданні.

Після цього необхідно замовити у землевпорядній організації виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Там виконують геодезичні роботи і розробляють проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у строки, встановлені договором. Межі земельної ділянки, при потребі, мають бути закріплені межовими знаками встановленого зразка. Проект землеустрою має бути складений у паперовій формі та у формі електронного документу.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає погодженню уповноваженими органами влади відповідно до статті 186-1 Земельного кодексу України.

Земельна ділянка реєструється в Державному земельному кадастрі безоплатно. Державний кадастровий реєстратор видає Витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку із зазначенням у ньому кадастрового номеру.

Після цього документацію із землеустрою необхідно подати до органу, уповноваженого розпоряджатись земельною ділянкою разом із клопотанням про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. До клопотання додається:

- примірник погодженого проекту,

- витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Після одержання рішення (наказу) про безоплатну передачу у власність земельної ділянки необхідно здійснити в територіальному органі Укрдержреєстру державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Угода з Іраном має ...
Наступна новина: Хмельниччина: робота ...

КОМЕНТАРІ