Волинь: область готується до опалювального сезону

Волинь: область готується до опалювального сезону

03.10.14 16:11 0 682
Початок опалювального сезону не за горами. І період цей обіцяє бути непростим: дефіцит природного газу, який потрібен для безпроблемної зими, нині складає 5-7 млрд куб. метрів. Тому господарський комплекс області розпочав підготовку до холодів одразу ж по завершенні минулорічного опалювального сезону. Про перебіг цих процесів говорили на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації, 30 вересня.

Як поінформував директор департаменту ЖКГ та будівництва облдержадміністрації Володимир Банада, стан готовності житлово-комунального господарства до зими становить 95%. Робота в області триває, перевірено 838 котелень, 264,8 км теплових мереж. 2,5 км старих труб замінено на теплоізольовані.

Учергове наголошено, що важливим питанням є економія газу. Як доповів Володимир Банада, в регіоні напрацьовано план заходів, який спрямований на заощадження енергоносіїв. Відтак, у сфері ЖКГ та теплокомуненергетики передбачена економія становитиме 37,2 млн куб метрів газу, у бюджетній сфері – 1,4 млн куб метрів, у промисловості – понад 3 млн куб метрів. Разом з тим, він наголосив, що поки не вирішеним залишається питання виведення лімітів блакитного палива для останньої категорії поза загальнообласні.

Окрім того, Володимир Банада нагадав, що Волині також найближчим часом отримає й кошти з держбюджету на втілення енергозберігаючих заходів - 12,1 млн грн спрямують на переобладнання 16 котелень, документація уже спрямована до столиці, на разі очікуються перші трансфери. Також у цій сфері в регіоні працюють шість приватних інвесторів, які переобладнали ще 20 котелень.

Стабільна ситуація і у сферах освіти, медицини і соціальних установах. Як поінформували керівники профільних управлінь ОДА, вцілому процес підготовки до зими йде стабільно, здійснюється заготівля альтернативного палива. У багатьох закладах освіти і медицини переобладнуються котельні, утеплюються приміщення, замінюються вікна та двері. Загалом, в освіті готовність 775 загальноосвітніх, 413 дошкільних, 17 професійно-технічних навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період складає 99%.

У галузі охорони здоров'я особлива увага приділяється тим установ, які мають хірургічні та реанімаційні відділення. Як повідомив начальник профільного управління Ігор Ващенюк, там здійснено профілактичні ремонти наявних джерел автономного електроживлення. Пальне для них теж наявне.

Голова облдержадміністрації дав доручення головам РДА, керівникам управлінь та департаментів ОДА тримати на контролі процеси заготівлі палива для закладів освіти, медицини та соціальної сфери. Окрім того, Володимир Гунчик звернув увагу на контроль за збереження тепла. З огляду на це, голова ОДА доручив провести вибіркові перевірки ходу утеплення приміщень та температурного режиму у них. «Якщо приміщення не здатні утримувати подане тепло, всі наші зусилля зводяться нанівець», - зауважив Володимир Гунчик.

У свою чергу представники «Волиньгазу» та «Волиньобленерго» додали: ситуація не проста, однак підприємства вцілому готові до роботи у нинішньому опалювальному сезоні. Зокрема, системи «Волиньгазу» привели у готовність до роботи й за умов низького тиску газу. Здійснено й низку ремонтних робіт на електромережах.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що Уряд тримає на особливому контролі питання підготовки до зими. І при цьому урядовці відкрито говорять, що просто цьогоріч не буде. Відтак, Володимир Гунчик окремо дав доручення підготувати звернення до представників промислового комплексу щодо можливості енергетичних канікул на підприємствах взимку.

Як відомо, у школярів Луцька також взимку будуть подовжені канікули. Голова облдержадміністрації також звернув увагу й на ВИШі краю, аби там оптимізували навчальні графіки для економії енергоносіїв.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Колодій: "Ми ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ