День відкритих дверей у Луцькій міській раді

День відкритих дверей у Луцькій міській раді

03.10.14 10:38 0 628
Громадянська мережа ОПОРА і Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу організовують День відкритих дверей у Луцькій міській раді.

Група людей (орієнтовна кількість 20-25 осіб) з числа студентів та громадських активістів відвідають приміщення міськради та ЦНАПу, дізнаються про те, які структурні підрозділи виконавчого комітету там знаходяться та які послуги вони надають громадянам.

Крім того, учасники події зустрінуться із міським головою Миколою Романюком в його робочому кабінеті та оглянуть в яких умовах працюють заступники голови, керівники і працівники управлінь й відділів міськради.

Модераторами цієї імпровізованої «екскурсії» будуть заступник міського Юрій Вербич та громадський діяч Михайло Шелеп. Перший відповість на запитання учасників, що стосуватимуться діяльності органів місцевого самоврядування, натомість другий розкаже на конкретних прикладах, як в Луцькій міській раді застосовуються принципи публічності.

Відбудеться ця подія у вівторок, 7 жовтня. Початок о 14:00.

Захід приурочений до святкування Міжнародного Дня Права Знати та відбувається в рамках кампанії вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування.

Зацікавлених осіб просимо звертатися до організаторів за допомогою електронної пошти volyn@opora.org.ua.

Довідково: 28 вересня – Міжнародний день Права знати

Кожного року 28 вересня громадські організації усього світу святкують Міжнародний день Права знати. У цей день вони проводять акції, конференції, тренінги та інші заходи, присвячені доступу до інформації, тим самим популяризуючи право громадян знати та отримувати соціально важливу інформацію.

Міжнародний день Права Знати започаткований у 2002 році на конференції, яка зібрала в одному приміщенні різні громадські організації та ініціативи, що працювали у полі доступу до публічної інформації та відстоювали право громадян «знати». Саме тоді було засновано Мережу захисників свободи інформації (The Freedom of Information Advocates Network, FOIAnet), а 28 вересня визначено як День права знати.

Метою започаткування такого Дня було підвищити обізнаність людей щодо отримання ними інформації, яка є у розпорядженні влади – про те, яким чином чиновники здійснюють свої повноваження та на які потреби витрачають кошти платників податків. Тому, ефективна реалізація права людини отримати дані від владних органів є одним з показників відкритості управління, яке провадить публічна адміністрація.

Проект реалізовується Львівським представництвом «Громадянської мережі ОПОРА»

Проект здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ