Прокуратурою Волині розпочато кримінальне провадження про розтрату службовими особами

Прокуратурою Волині розпочато кримінальне провадження про розтрату службовими особами "Західінкомбанку" понад 100 млн. грн.

03.10.14 08:02 0 590
Відділом захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Волинської області проведено перевірку додержання вимог законодавства про банківську діяльність у ПАТ «Західінкомбанк».

Встановлено, що службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників кредитних коштів банку в загальному розмірі 103,5 млн. грн. незаконно прийняли рішення про зміну виду застави на забезпечення повернення цих коштів з депозитних вкладів на неіснуючі товари в обороті.

У подальшому, службові особи банку, зловживаючи службовим становищем, при наявності заборгованості зі сплати відсотків у цих позичальників ухвалили рішення про відтермінування сплати ними відсотків та про розірвання договорів застави.

Унаслідок цього службовці ПАТ «Західінкомбанк» вчинили розтрату коштів банку, видавши суб’єктам підприємницької діяльності кредитні кошти на суму 103,5 млн. грн. Окрім того, через незаконні дії працівників банк на не отримав 7,4 млн. грн. відсотків по цих кредитних договорах.

Відомості про розтрату майна службовими особами банку шляхом зловживання ними службовим становищем внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ