В Житомирській області сергій Машковський підтримує ініціативу активістів сформувати нову діючу громадську раду

В Житомирській області сергій Машковський підтримує ініціативу активістів сформувати нову діючу громадську раду

03.10.14 11:31 0 603
Увечері 1 жовтня голова облдержадміністрації Сергій Машковський та заступник голови обласної ради Руслан Годований зустрілися з представниками громадських організацій області.

Предметом розмови було питання формування нової громадської ради при облдержадміністрації. Громадські активісти запевняють, що нинішня громадська рада не працює належним чином та стоїть осторонь важливих подій, які переживає наша держава.

Сергій Машковський наголосив, що підтримує формування нової активною діючої громадської ради.

Під час зустрічі було вирішено створити ініціативну робочу групу, яка буде займатися переформатуванням громадської ради, прийматиме пропозиції від різних громадських організацій Житомирщини, які бажатимуть бути в цьому дорадчому органі при облдержадміністрації.

Очільник області запропонував включити до цієї групи представника юридичного відділу облдержадміністрації, щоб усі напрацювання були в рамках чинного законодавства. Письмову пропозицію із зазначенням членів ініціативної групи активісти за кілька днів нададуть голові облдержадміністрації.

Крім того, громадські активісти передали Сергію Машковському звернення від таких громадських організацій: ВО «Майдан», «Самооборона Житомирщини», «Автомайдан», «Союз десантників Житомирської області», «Союз афганців Житомирської області», «Солдати миру», «Разом» та «Матері майдану». У зверненні активісти наголошують на тому, що усі кадрові призначення повинні відбуватися лише після громадських обговорень кандидатів на посаду за участі громади, влади, ЗМІ та представників правоохоронних та контролюючих органів. Також внесли пропозицію щодо створення єдиного обласного штабу, який координуватиме роботу та акумулюватиме всю інформацію щодо військових області, поранених, сімей загиблих, та збиратиме гуманітарну допомогу для них. До штабу повинні увійти й волонтери, щоб влада і громада об'єднали свої зусилля у спільній меті.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ