В Житомирській області “Кожна людина повинна знати, як правильно реагувати на різного роду надзвичайні ситуації та не боятися надати першу домедичну допомогу постраждалим” – Сергій Бочковський

В Житомирській області “Кожна людина повинна знати, як правильно реагувати на різного роду надзвичайні ситуації та не боятися надати першу домедичну допомогу постраждалим” – Сергій Бочковський

03.10.14 09:06 0 659
“Кожна людина, у разі виникнення надзвичайної ситуації, повинна знати, як поводитися самому і як допомогти ближньому до приїзду екстрених служб. Саме з метою навчити населення як правильно реагувати на різного роду надзвичайні ситуації та надавати постраждалим людям первинну медичну допомогу, на навчальному полігоні Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр ДСНС України” (ДП МРЦ) відбулися спеціалізовані навчання з домедичної та медичної допомоги у випадках масового ураження людей внаслідок терористичних актів”, - повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Як зазначив Голова Служби, поряд з професійними рятувальниками, психологами,кінологами, медиками, у навчаннях брали участь також і небайдужі люди – волонтери, які також прагнуть знати, як правильно діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій.

“На Сході України наразі тривають бойові дії. В таких умовах наше суспільство повинно бути готове морально та фізично надати допомогу своїм співвітчизникам. Люди повинні не боятися надавати першу домедичну допомогу постраждалим. Саме тому на навчаннях ми змоделювали ситуацію, яка може статися у реальному житті – вибух на залізничному вокзалі, де перебувало більше 200 осіб. Ці люди опиняються один на один зі смертельною небезпекою, яка виникає внаслідок вибуху. Тому ми детально продемонстрували, як правильно діяти у разі виникнення такої ситуації, кому в першу чергу надавати допомогу та як правильно евакуювати людей з приміщень”, - сказав Сергій Бочковський.

Голова ДСНС України повідомив, що правильність дій у випадку вибуху,демонстрували професіонали своєї справи. Адже ліквідовували умовну надзвичайну ситуацію 25 рятувальників та 5 од. техніки ГУ ДСНС України у Київській області та 15 рятувальники ДП МРЦ, серед яких і два кінологи, та 3 одиниці техніки (САРМ – С на базі Рено Мастер, радіаційно -хімічна лабораторія на базі Форд Транзит, Газель 2705).

“Я дякую всім учасникам навчань за злагоджену та професійну роботу. Сподіваюся, що це навчання залишиться лише в теорії і в Україні буде мир та спокій”, - зазначив Сергій Бочковський.

Нагадаємо, відповідно до тактичного задуму навчань, на імітованому на полігоні залізничному вокзалі у місті Обухові, під час зустрічі волонтерами представниківгромадських організацій, стався вибух, внаслідок терористичного акту. В результаті вибуху відбулося руйнування будівельних конструкцій будівлі залу очікувань залізничного вокзалу та виникла пожежа в окремих осередках. Серед постраждалих є загиблі та травмовані, за попередніми даними 20 осіб загинуло та орієнтовно 200 осіб отримали пошкодження різного ступеня тяжкості.

Волонтери, до прибуття рятувальних підрозділів, надають домедичну допомогу постраждалим. Свідки надзвичайної ситуації телефонують на телефони 101, 102, 103.

Через лічені хвилини до місця події прибувають чергові сили ГУ ДСНС України у Київській області та рятувальники ДП МРЦ.

Рятувальники розпочинають пошуково-рятувальні роботи з деблокуванняпостраждалих з-під завалів та надають їм невідкладну домедичну допомогу.

Звільнивши постраждалих рятувальники укладають їх на спеціальні ноші і транспортують їх до тимчасового пункту збору постраждалих. Там потерпілим надається екстрена медична допомога, проводиться їх медичне сортування за ступенем тяжкості отриманих травм та евакуація до медичних закладів. На місці події працюють також психологи ДСНС України, які надають психологічну допомогу постраждалим.

На всіх оперативних дільницях тривають аварійно-рятувальні роботи. Вони проводяться у безперервному цілодобовому режимі до повного завершення рятувальної операції.

Після завершення аварійно-рятувальних робіт розрахунки ДСНС України та Державної служби медицини катастроф, згортають обладнання та відбувають до пунктів постійної дислокації для виконання інших завдань за призначенням.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ