Сергій Машковський: «Тільки через соціальний діалог влади та педагогів ми забезпечимо самореалізацію кожної особистості»

Сергій Машковський: «Тільки через соціальний діалог влади та педагогів ми забезпечимо самореалізацію кожної особистості»

03.10.14 09:34 0 637
Учитель – це не професія, це покликання. Його праця має неоціненне значення для кожної людини і для держави загалом. Адже педагог формує людину, здатну побудувати демократичне суспільство, створює надійну основу для духовного, соціального, культурного розвитку кожної особистості. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня працівників освіти, що відбулися 2 жовтня в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

«Тільки спільними зусиллями, через соціальний діалог влади та педагогів, ми забезпечимо доступну та якісну освіту для кожної дитини, самореалізацію кожної особистості», – переконаний очільник області.

Сергій Машковський висловив щиру вдячність педагогам за те, що вони є справжніми патріотами своєї країни. Посадовець подякував їм за допомогу учасникам АТО і дітям, які стали вимушеними переселенцями з Донецької та Луганської областей і зараз навчаються у закладах області.

Учителі Житомирщини також ініціювали і брали участь у благодійній акції «Допомога дітям сходу від освіти Житомирщини», під час якої понад 20 тонн продуктів харчування, предметів першої необхідності, одягу, канцтоварів, медикаментів було відправлено дітям інтернатних закладів у м. Святогірськ Донецької області.

Голова облдержадміністрації привітав педагогів із професійним святом і побажав їм міцного здоров‘я, нових вагомих здобутків, добробуту і злагоди у кожній родині.

в області працює майже 28 тисяч педагогів. Близько п'яти тисяч із них – у дошкіллі, 18 тисяч – у загальній середній освіті, по тисячі – у позашкільній і професійно-технічній освіті, близько трьох тисяч – у вищій школі.

«Але де б не працювали освітяни, всіх їх єднає любов до дітей, віра і відданість своїй педагогічній професії, стремління до нового», – переконаний начальник управління культури і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

Упродовж останніх років за рейтинговими показниками Кабінету Міністрів України Житомирщина утримує перші позиції в державі.

Позитивна динаміка в останні роки спостерігається у дошкільній освіті. Дошкільними закладами охоплено 91%, а усіма формами дошкільної освіти – 99,4% дітей від трьох до шести років. Це одні з найвищих показників у державі. У цьому році в області відкрито 14 дитсадків і 8 додаткових груп.

Триває модернізація системи інтернатних закладів, запроваджується інклюзивне навчання.

Система вищої освіти реформується відповідно до нового Закону «Про вищу освіту». Цей Закон докорінно змінює систему вищої освіти, надає можливості вишам регіону вийти на європейський рівень освіти.

На часі модернізація системи професійно-технічної освіти області, оптимізація її мережі і перепрофілювання закладів відповідно до вимог ринку праці.

Учні саме професійно-технічних закладів області привітали учасників урочистостей патріотичним флешмобом «Ми – майбутнє України», який відбувся на вул. Михайлівській. А в приміщенні інституту післядипломної педагогічної освіти всі бажаючі оглянули виставку педагогічних досягнень освітян області та художніх робіт вчителя Барановської ЗОШ Володимира Кравчука.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ