рятувальники під час семінару роз’яснили керівникам підприємств, установ та організацій порядок дій в разі виникнення аварій на хімічно-небезпечних об’єктах

рятувальники під час семінару роз’яснили керівникам підприємств, установ та організацій порядок дій в разі виникнення аварій на хімічно-небезпечних об’єктах

03.10.14 09:26 0 643
02 жовтня на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності рятувальники Держслужби з НС провели навчальні збори з керівниками підприємств, установ та організацій Рівненської області, що розташовані у зоні можливого хімічного забруднення в разі виникнення аварії на хімічно-небезпечних об’єктах.

У вступному слові заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області Олег Панюк наголосив: «На території Рівненщини знаходиться 10 хімічно-небезпечних об’єктів. В разі аварій на цих підприємствах під хімічне забруднення може потрапити понад 54 км2 території краю, що створює значну небезпеку як для працюючого персоналу, так і для населення. Тому на шньому семінарі ми доведемо вам усю необхідну інформацію щодо порядку дій населення і працівників об’єктів, розташованих у зоні можливого хімічного забруднення, а також як запобігти і правильно відреагувати на можливі надзвичайні ситуації».

В ході семінару перед присутніми виступили співробітники ГУ ДСНС, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації, навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД та представники хімічно-небезпечних об’єктів ПАТ «Рівнеазот» та ТзОВ «Свиспан Лімітед». Фахівці ознайомили учасників з характеристикою хімічно-небезпечних об’єктів області, алгоритмом дій в разі виникнення аварії на них, порядком надання потерпілим першої медичної допомоги при отруєнні хімічними речовинами, нормами забезпечення працівників об’єктів та непрацюючого населення засобами захисту, а також продемонстрували сучасні засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин.

По завершенню теоретичної частини семінару рятувальники показали керівникам об’єктів можливості пересувної хіміко-радіометричної лабораторії, яка діє у складі аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Кам’янці-Подільському ...
Наступна новина: Нагірний Карабах: від ...

КОМЕНТАРІ