У Рівненській області рятувальники навчають громадян як запобігти пожежам під час осінньо-зимового періоду

У Рівненській області рятувальники навчають громадян як запобігти пожежам під час осінньо-зимового періоду

03.10.14 08:03 0 638
В умовах осінньо-зимового періоду ситуація з пожежами та загибеллю людей у житловому секторі громадян набуває особливої гостроти. Головними причинами трагедій є порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, електрообладнання, а також необережність громадян у поводженні з вогнем. З огляду на це, фахівці Дубенського МРС ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій вживають відповідні профілактичні заходи.

Протягом минулого тижня рейдовими бригадами проведено профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору району, особлива увага під час відпрацювання приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин.

Рятувальники спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними працівниками під час відвідувань перевірили стан приладів опалення та електромереж, вказали на наявні недоліки, роз’яснили основні правила безпечної поведінки у побуті та вручили відповідні листівки і пам’ятки.

Слід зазначити, що такі профілактичні відпрацювання здійснюються по всім населеним пунктам району, але найбільша увага приділяється тим, що найбільш вражені пожежами та де мали місце випадки загибелі людей на них. Заходи, що вживаються, направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог пожежної безпеки, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них. Рейдові перевірки заплановано проводити кілька разів на місяць протягом усього опалювального сезону.

Дубенський МРС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ