Афганістан: спостерігачі звинувачують Карзая і оточення у корупції

Афганістан: спостерігачі звинувачують Карзая і оточення у корупції

03.10.14 15:45 0 616
Спостерігачі за корупцією в Афганістані заявляють, що колишній президент Хамід Карзай, його брати і екс-віце-президент є серед 19 людей і компаній, які досі утримують 663 мільйони доларів із банківської позики, взятої у 2010 році обманним шляхом у найбільшому комерційному банку країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Незалежна антикорупційна моніторингова комісія Афганістану оголосила цей список наступного дня після того, як нинішній президент країни Ашраф Гані дав розпорядження відновити розслідування щодо злочинних схем у «Банку Кабула».

Махмуд Карзай, брат колишнього президента, був внесений до списку, як власник понад 22 мільйонів доларів з позики, але повернув наразі лише 14 мільйонів.

Він, тим часом, відкидає звинувачення, заявивши, що повернув банку всю суму.

За повідомленням спостерігачів, Абдул Фахім, брат колишнього віце-президента Афганістану Касима Фахіма, досі утримує майже 4,5 мільйона доларів позики після того, як повернув 36 мільйонів.

У середу президент Афганістану Ашраф Гані дав розпорядження щодо нового розслідування у справі про махінації на 850 мільйонів доларів у справі про крах найбільшого у країні комерційного банку у 2010 році.

Афганські суди були розкритиковані за несуворе покарання обвинуваченим у справі і за відмову застосувати правосуддя щодо налагоджених схем, що дозволило надати обманним шляхом позику у 850 доларів людям, близьким до банківської інформації.

«Банк Кабула» представляє близько третини усієї банківської системи Афганістану. Через нього проходять більшість урядових платежів, включаючи зарплати армії та силам безпеки.

Після дефолту, оголошеного урядом, він був перейменований у «Новий банк Кабула».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Гунчик: ...
Наступна новина: Чернігів: Потреба в ...

КОМЕНТАРІ