Тернопілля: Олег Сиротюк зустрівся з освітянами області, які просять скасувати Постанову КМУ, яка регламентує виплату надбавок

Тернопілля: Олег Сиротюк зустрівся з освітянами області, які просять скасувати Постанову КМУ, яка регламентує виплату надбавок

03.10.14 15:59 0 650
«Питання з якими ви звертаєтеся важливі і дуже болючі не лише для тих педагогічних колективів, які приїхали а й для вчителів усієї області», - зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк під час зустрічі з освітянами колективів Тернопільського, Підволочиського, Бережанського, Лановецького, Зборівського та Козівського районів.

«Станом на березень місяць додаткова потреба на заробітну плату в освітянській сфері становила трохи більше 45 мільйонів гривень, не вистачало коштів 14 районам. Станом на вересень додаткова потреба складала 22,2 мільйони і стосувалася 6 районів. Незважаючи на проведення заходів з дотримання жорсткого режиму економії коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни, незабезпеченість місцевих бюджетів коштами на оплату праці з нарахуваннями загалом в області становить 55,3 млн.грн. Представники відділів освіти в районах шукають можливості для забезепечення виплати педагогам усіх передбачених законодавством надбавок. Окрім того, обласна державна адміністрація звернулася до Міністерства фінансів України з проханням перерозподілу очікуваної економії коштів в субвенціях в розмірі 20 млн. грн. на додаткову дотацію місцевим бюджетам області на оплату праці, розрахунків за енергоносії та надати 50 млн.грн. додаткової дотації на забезпечення вказаних видатків в повному обсязі і недопущення виникнення кредиторської заборгованості до кінця 2014 року» - констатував Олег Сиротюк.

За словами керівника області, він також підтримує питання щодо участі профспілкових організацій до пошуку шляхів виходу із ситуації, що складається, готовий до відкритого спілкування та прийняття ефективних рішень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Петро Колодій: "Ми ...

КОМЕНТАРІ