На Тернопіллі освітяни просять повернути надбавки за престижність праці

На Тернопіллі освітяни просять повернути надбавки за престижність праці

03.10.14 16:30 0 768
Представники педагогічних колективів Тернопільського, Підволочиського, Бережанського, Лановецького та Козівського районів прийшли до Тернопільської облдержадміністрації з вимогою пояснень щодо причин зняття надбавок за престижність праці.

Нагадаємо через внесені зміни у постанову Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року № 89 передбачають зняття надбавки за престижність праці педагогічним працівникам, якщо її виплати не дозволяє фонд оплати праці.

Спілкувався з освітянами перший заступник голови ОДА Іван Крисак, директор департаменту освіти і науки ОДА Любомир Крупа.

За словами Івана Крисака нестачу коштів можуть компенсувати наступними шляхами: спрямувати на виплату заробітної плати вільні залишки коштів та перевиконання дохідної частини місцевих бюджетів за підсумками півріччя та наступних звітних періодів; здійснити перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів непершочергових видатків; розробити і затвердити регіональні програми, спрямовані на стовідсоткове забезпечення видатками на виплату заробітної плати з нарахуваннями шляхом укладення угод між сільськими, селищними та районними бюджетами про передачу коштів.

Вчителі вимагали від представників ОДА негайних дій. Після перемовин перемістилится до сесійної зали, де продовжили діалог з головою Тернопільської облдержадміністрації Олегом Сиротюком та головою Тернопільської обласної ради Василем Хомінцем.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ