Олег Сиротюк: "Завдяки Вашій боротьбі відродилася держава, тепер справа нащадків – відвоювати її знову"

Олег Сиротюк: "Завдяки Вашій боротьбі відродилася держава, тепер справа нащадків – відвоювати її знову"

03.10.14 13:56 0 664
1 жовтня 2014 року голова Тернопільської обласної державної адміністрації свободівець Олег Сиротюк відвідав переселенця з Криму, воїна УПА Володимира Черемошенцева, який мешкає у Петриківському геріятричному будинку-інтернаті.

Ветеран Української Повстанської Армії, етнічний росіянин Володимир Черемошенцев прибув до Тернополя у березні цього року з анексованого Росією Криму. Адже на півострові йому загрожувала небезпека, оскільки у роки Другої світової війни він воював у загонах УПА на Волині.

"Я пишався, що мене там, у Криму, називали "бандерівцем". Тоді юним хлопчиною у лавах Української Повстанської Армії разом із сотнями побратимів я дав клятву любити, не зраджувати Україну і свій народ. А зараз, коли на півострів прийшли окупанти, не хочу з ними жити і лежати із цим ворогом в одній землі, – зазначив Володимир Черемошенцев. – Тому й приїхав до Тернополя, куди мене запросила влада і товариші з Братства УПА".

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку голова Тернопільської обласної державної адміністрації свободівець Олег Сиротюк подарував ветерану УПА ікону, записники і канцелярське приладдя, оскільки чоловік записує спогади своєї бойової юності.

"Ваші спогади, войовниче минуле, патріотизм та ідейність непереможності українського народу – це уроки для молодого покоління, вони керуватимуться цією мудрістю і продовжуватимуть цю славну справу в подальшому житті. Завдяки Вашій боротьбі відродилася держава, тепер справа нащадків – відвоювати її знову, перемогти і прогнати ворога з нашої землі, щоб він ніколи більше на неї не зазіхав! Я думаю, що на є чимало продовжувачів вірної, ідейної й правої справи УПА, яка переходитиме від покоління до покоління кожному свідомому, патріотично налаштованому українському націоналісту!" – зазначив очільник Тернопільської області свободівець Олег Сиротюк.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ