В Чернівецькій області рятувальники відвідали дітей переселенців

В Чернівецькій області рятувальники відвідали дітей переселенців

04.10.14 11:51 0 602
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області відвідують переселенців, які проживають в різних районах краю, щоб допомогти їм якнайкраще адаптуватися до нових умов проживання. 2 жовтня рятувальники завітали до дітей переселенців, що проживають у Герцаївському районі. У Свято-вознесенському монастирі в селі Банчени тимчасовий прихисток знайшло 33 дитини.

Завітавши в гості до малечі, рятувальники влаштували для них справжнє свято. Для дітей було організовано різноманітні та цікаві конкурси про основні правила безпечної поведінки. Психологи провели арт- та казко-терапію. Малюнки дітей були насичені яскравими кольорами, що говорить про їх активність та відсутність переживань внаслідок пережитих подій.

«Ми намагаємося постійно приділяти увагу таким дітям, проводити для них різноманітні заходи, - розповідає психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області Людмила Кузьмович, - приємно відмітити, що вже є позитивний результат. У дітей зникла тривога, вони свої малюнки зображають у яскравих, кольорових фарбах, а це свідчить, що вони адаптувалися до нових умов проживання».

Під час зустрічі із дітьми, було виявлено, що всі вони нормально адаптувались до нових умов соціального середовища, а найголовніше, що не знайшлося жодного малюка, в якого після зустрічі із рятувальниками не залишився гарний настрій.

«Приємно, що до нас так тепло ставляться, - розповідає мешканка м. Горлівка Донецької області Людмила Максимівна, - це дуже потрібно нашим дітям. Вони чекають на такі візити та завжди радіють їм. Тому хотілось би подякувати рятувальникам за їхню роботу».

Турбота та постійна підтримка переселенців щодо пристосування до нових умов життя і надалі залишається одним із головних завдань рятувальників Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 7 жовтня у Львові стартує ...
Наступна новина: На Тернопіллі громадяни ...

КОМЕНТАРІ