Буковинська міліція попереджає: за жарти про замінування настає кримінальна відповідальність

Буковинська міліція попереджає: за жарти про замінування настає кримінальна відповідальність

04.10.14 13:53 0 637
Останнім часом в державі почастішали випадки неправдивих повідомлень про замінування будівель.

Тож УМВС України в Чернівецькій області наголошує на тому, що такі телефонні пустощі обходяться державі недешево, адже на місце події після повідомлення про бомбу прибувають міліціонери, вибухотехніки, швидка медична допомога, газова служба та багато інших спеціалістів. За статистикою, найчастіше «телефонними мінерами» є люди в стані алкогольного сп'яніння, ображені особи, ті, хто бажає помсти і студенти або учні, які бажають зірвати заняття.

Тож звертаємося до усіх громадян. Добре подумайте перед тим, як телефонувати до міліції та повідомляти про замінування того чи іншого об'єкту. Адже відповідно до ч. 1. ст. 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Згідно ч. 2 даної статті – те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

А сподіватися на те, що телефонного жартуна не знайдуть, не варто. Адже завдяки сучасному обладнанню експерти можуть легко вирахувати, звідки надійшов дзвінок, навіть якщо телефон чи сім-карту викинуть.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Золотий лев» закриває ...
Наступна новина: У Волинській області в ...

КОМЕНТАРІ