Луцьк доєднався до підписання Декларації територіальної співпраці

Луцьк доєднався до підписання Декларації територіальної співпраці

04.10.14 12:37 0 625
Під час Конгресу східних ініціатив у Любліні, участь у якому бере делегація з міста Луцьк на чолі з заступником міського голови Тарасом Яковлевим, відбулася презентація Стратегії територіального співробітництва міста Люблін 2014-2020 рр. - документу, над яким протягом останніх кількох місяців колектив Адміністрації міста Люблін працював в партнерстві з нашим містом та багатьма іншими містами Центрально-Східної Європи. Цей документ описує цілі, плани і проекти, які ми хотіли б спільно реалізувати за допомогою грантів Європейського Союзу до 2020 р.

Символічним початком нового періоду співпраці між Любліном та містами-партнерами стало підписання Декларації територіальної співпраці під час урочистого відкриття Конгресу. Декларацію територіальної співпраці підписали Люблін (Республіка Польща), Тбілісі (Грузія), Тімішоара (Румунія), Кишинів (Молдова), Брест (Білорусь) та 10 українських міст: Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Рівне, Тернопіль, Дніпропетровськ, Миколаїв, Одеса, Суми, Вінниця.

У Декларації говориться “Цим документом ми декларуємо волю розвитку територіальної співпраці між нашими містами з метою осягнення якнайбільшої користі для місцевих громад. Співробітництво буде відбуватися на засадах взаємної довіри та поваги до особливостей функціонування усіх суб'єктів співпраці. На місто Люблін покладається роль натхненника та координатора діяльності, що здійснюється в межах реалізації цілей та намірів співробітництва, які будуть окремо описані в Стратегії територіальної співпраці міста Люблін 2014-2020.”

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львові встановлять ...

КОМЕНТАРІ