Волинська область: для збереження життя волинян рятувальники продовжують нагадувати правила пожежної безпеки населенню

Волинська область: для збереження життя волинян рятувальники продовжують нагадувати правила пожежної безпеки населенню

04.10.14 14:43 0 662
2 жовтня рятувальники разом із працівниками органів місцевого самоврядування, соціального захисту провели відпрацювання населених пунктів щодо навчання правил пожежної безпеки в осінньо-зимовий період у Старовижівському районі.

Учасники рейдових груп здійснили подвірні обходи обійсть сіл Глухи та Текля. Найбільше уваги отримали соціально незахищені верстви населення – самотні люди похилого віку, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, які з необачності стають як винуватцями виникнення пожеж, так і їх жертвами.

Під час проведення профілактичної роботи працівники ДСНС спілкувалися з населенням з питань дотримання людьми правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, під час користування електрообігрівальними приладами та печами опалення, застерегли від перевантажень електромереж, а також вручили мешканцям села пам’ятки з правилами безпеки та номером Служби порятунку «101». Усього обстежено 59 житлових будинки, навчено правилам пожежної безпеки 72 людини.

За словами голови Глухівської сільської ради Олени Литвинець, у селі лише у вересні-жовтні цього року виникло 2 пожежі, де, на жаль, з власної необачності загинули літні люди. І це все, незважаючи на належну увагу щодо питань дотримання правил пожежної безпеки органів місцевого самоврядування та обговорення на засіданнях сесій сільської ради та сходах селян. Окрім цього, до проведення роз’яснювальної роботи Олена Андріївна залучає також і працівників місцевої пожежної охорони села Глухи.

Практика проведення таких роз’яснювальних заходів показує, що вони вкрай необхідні напередодні холодів для людей, адже вчать дотримуватися правил пожежної безпеки, більш відповідально ставитися до власного життя та життя рідних та оточуючих.

Подібні навчання триватимуть і надалі, адже вони запобігають трагедіям і дають можливість зберегти якомога більше людських життів.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ