Волинь: рятувальники взяли участь у спеціальних об'єктових навчаннях з цивільного захисту на ПАТ «Теремнохліб» ,

Волинь: рятувальники взяли участь у спеціальних об'єктових навчаннях з цивільного захисту на ПАТ «Теремнохліб» ,

04.10.14 08:24 0 640
3 жовтня в Луцьку на одному з найбільших промислових об’єктів м.Луцька - ПАТ «Теремнохліб», рятувальники Луцького гарнізону УДСНС України у Волинській області взяли участь у спеціальних об'єктових навчаннях, що проводились з метою відпрацювання дій персоналу підприємства у разі вибуху та пожежі газової котельні та порядку укриття працівників в захисній споруді цивільного захисту внаслідок військових дій.

За задумом навчань, внаслідок застосування ворогом реактивної артилерії зруйновано частину зовнішньої стіни котельні та через пошкодження ввідного газопроводу у приміщенні котельні відбувся вибух газу. Виникла пожежа, травмовано та поранено двох працівників котельні.

Черговий персонал увімкнув систему оповіщення, викликав служби екстреного реагування.

Першими до боротьби з умовним лихом приступили аварійні та медичні ланки підприємства, які надали невідкладну медичну допомогу потерпілим, подали ствол на гасіння пожежі від внутрішнього протипожежного водопроводу. За 7 хвилин на місце події прибули чергові варти рятувальників 1-ї державної пожежно-рятувальної частини, частини спеціальної пожежної техніки, які приступили до ліквідації пожежі та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Всього до навчань було залучено 3 одиниці пожежної техніки, чергові бригади медиків, енергетиків, газової служби, працівники органів внутрішніх справ.

На місці події був створений оперативний штаб, до складу якого увійшли працівники адміністрації підприємства, міськвиконкому та оперативно-координаційного центру управління ДСНС в області.

На другому етапі навчань внаслідок застосування ворогом реактивної артилерії виникла загроза руйнування основних виробничих приміщень та комунікації підприємства, що в свою чергу могло призвести до чисельних людських жертв. Тому керівництво підприємства за допомогою рятувальників провело евакуацію працівників хлібокомбінату до укриття в захисній споруді цивільного захисту.

Присутні на навчаннях керівники районних ланок цивільного захисту ознайомитись із станом підготовки та порядком функціонування захисної споруди, вивчили досвід Луцького гарнізону у проведенні такого роду навчань для їх проведення у всіх районних центрах та містах області.

Навчання дали змогу рятувальникам ознайомитись із характеристиками потенційно-небезпечного підприємства, вивчити планування і джерела водопостачання, що у випадку реальної загрози дозволить у найкоротші строки приборкати надзвичайну ситуацію, а для робітників підприємства сприяли вивченню алгоритму дій на випадок надзвичайних ситуацій та порядку евакуації до захисних споруд.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Результат конкурсу: у ...
Наступна новина: Приміщення ОВК Львівщини ...

КОМЕНТАРІ