Як перемогти у війні з комунальними платежами

Як перемогти у війні з комунальними платежами

04.10.14 13:15 0 607
У руках квитанція за комунальні послуги – і настрій зіпсований. Відраховуєте кілька додаткових сотень за опалення й одразу прикидаєте, у чому доведеться собі відмовити… Годі! Оголошуємо війну комунальним платежам! Віднині платимо менше.

Не потрібно пояснювати, у чому переваги встановлення лічильника на воду: витрати меншають удвічі-втричі. Але не кажіть, що рахувати кожну літру – це маразм? Зовсім ні.

Один день удома я провела з літровою банкою в руках – і ось що вийшло. На чищення зубів ми витрачаємо близько 7 л води, коли можна обійтися однією. На миття тарілки під проточною водою йде 3 л. А вимивши стос посуду в одній мисці та сполоснувши під краном, витратимо по 1 л. Якщо використовувати соду замість мийного засобу – буде ще економніше: і світовий океан, і ваше здоров'я скажуть лише «дякую».

Ще дешевше обійдеться користування посудомийною машиною: на вісім комплектів брудного посуду вона витратить не більше ніж 12 л. Що й казати, ми навіть у туалет економно ходити не вміємо. Одне спускання змивного бачка – це 9 л води. Тоді як замінивши механізм спуску води на двокнопковий, можна щоразу заощаджувати 6 л!

Калькулятор не обманює: 30–50% води ми даремно спускаємо в каналізацію. Тож закручуйте кран вчасно – і рахунок за воду зменшиться удвічі. Хай так як, завжди приємно платити менше, ніж сусід!

Інна СЕМЕНЮК

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Волинь: дякуємо освітянам ...

КОМЕНТАРІ