Результат конкурсу: у Львові репрезентували книгу «Євромайдан. Хроніка в новелах»

Результат конкурсу: у Львові репрезентували книгу «Євромайдан. Хроніка в новелах»

04.10.14 08:16 0 641
Презентація книги «Євромайдан. Хроніка в новелах» відбулася у Львові. До книги увійшли 28 новел українських письменників.

Книга «Євромайдан. Хроніка в новелах» завершує серію видань, до якої увійшли «Євромайдан. Хроніка відчуттів» та «Євромайдан. Лірична хроніка». За словами Василя Карп’юка, директора літературної агенції «Discursus», яка видала книгу, туди увійшли найкращі тексти, надіслані на конкурс «Новела по-українськи» від журналу «Країна». Конкурс відбувся цього року вдруге. Цьогоріч на конкурс приймали художні твори про Майдан, написані українською мовою.

Як повідомляє арт-менеджер книгарні «Є» Анастасія Левкова, тема Майдану є більш ніж популярною у творчості українців. Книгарні нашого міста буквально заповнені книгами про Євромайдан. «Напевне, такий вид творчості передусім є намаганням осмислити те, що відбулося», – пояснює вона.

« про події на Майдані потроху забувають. Зробити так, щоб це залишилося не тільки на сторінках української історії, а й у головах усіх свідомих людей – це наше завдання», – повідомляє один із авторів збірки Василь Мелешин.

Атори збірки – молоді україномовні письменники. Багато з них вже встигли заявити про себе в літературі: автор резонансного роману «Бомжі Донбасу» Олексій Чупа, нещодавній резидент «Станіславського феномену» Роман Повзик, багаторазовий дипломант «Коронації слова» Владислав Івченко, а також Марина Єщенко, Євген Манженко, Анна Трохименко та багато інших.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомир зі сходу ...
Наступна новина: Волинь: рятувальники взяли ...

КОМЕНТАРІ