У Луцьку показали полотна «художниці світла» Галини Івашків

У Луцьку показали полотна «художниці світла» Галини Івашків

04.10.14 09:03 0 708
У луцькій галереї мистецтв «Арт-кафедра» відбувся творчий вечір Галини Івашків – живописця, сценографа, педагога, члена Національної спілки художників України.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Галина Івашків. Фото: ZIK

Представниця галереї мистецтв Леся Корсак назвала основні віхи життєвого і творчого шляху мисткині, підкресливши її неординарність як особистості та виразність робіт.

Мистецтвознавець Зоя Навроцька зазначила, що полотна художниці випромінюють світло, чистоту, вони наповнені особливим духовним змістом, який присутній як в реалістичних творах, так і у формальних композиціях.

У свою чергу Галина Івашків зазначила, що у своїх творах намагається відображати власне творче енергетичне поле, її метафоричний простір, де митець відтворює сам себе. Вона також розповіла про найцікавіші моменти свого навчання у Львові, своє бачення цього міста у різнобарв’ї та образах. Водночас зазначила, що Луцьк для неї забарвлений у різні відтінки зеленого кольору.

Згадала Галина Івашків про викладачів, адже вона була ученицею Валентина Кирилкова, картини якого також знаходяться у галереї мистецтв.

На зустрічі були присутні учні художниці, яким вона передає свої талант і вміння.

Яскраві, світлі полотна Галини Івашків під акомпанемент cтрунного квартету «Маестро-Волинські» сприймалися щиро і з відчуттям повної гармонії побаченого і почутого. На завершення лунали вірші Ліни Костенко, як обрамлення до картин Галини Івашків – художниці світла й добра.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Правителі та ...
Наступна новина: 4 жовтня – День жалоби в ...

КОМЕНТАРІ