У Івано-Франківську на вихідні пригощатимуть фірмовою мармулядою та короваєм

У Івано-Франківську на вихідні пригощатимуть фірмовою мармулядою та короваєм

04.10.14 08:31 0 671
Цієї суботи та неділі у Івано-Франківську відбудеться кілька фестивалів. Зокрема, 4 жовтня на площі Ринок відбудеться гастрономічне кулінарне свято «Станиславівська мармуляда».

Про це 3 жовтня, повідомив власкор IA ZIK.

Участь фестивалі візьмуть ресторани і кафе Івано-Франківська та області, а також гості з інших міст. Учасники зможуть поласувати різноманітними кулінарними стравами, а також прикарпатським і буковинським медом та іншою медовою продукцією.

Родзинкою святкування за словами організаторів буде дегустація звареної на площі Ринок станиславівської мармуляди за стародавнім міським рецептом.

Учасники театрального дійства відтворять події, які відбувалися у 1868 році й спричинили пожежу в Станиславові, та дізнаються про роль мармуляди у цій події, а також про історію створення пожежної команди в місті.

5 жовтня в Івано-Франківську відбудеться ярмарок-виставка «Свята хліба» та декоративно-прикладного мистецтва «Прикарпатський вернісаж». Фестивальний захід проходитиме у центральній частині міста: майдан Шептицького, вул.Низова, пл. Бастіон, вул.Д.Вітовського.

Під час святкування будуть проходити виступи муніципальних колективів міста, демонструватимуться майстер класи з кераміки, бісероплетіння та ляльки-мотанки.

У програмі «Свята Хліба» проходитиме традиційний конкурс на кращий коровай та найсмачніший торт, а також буде проведено нагородження кращих пекарів та кондитерів свята.

У святкуванні візьмуть участь понад 20 пекарів та кондитерів з Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, а також близько 200 народних умільців з усіх куточків Західної України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі в наслідок ...

КОМЕНТАРІ