На Екуменічний тиждень до Львова приїхали члени спільноти «Лярш» з усього світу

На Екуменічний тиждень до Львова приїхали члени спільноти «Лярш» з усього світу

04.10.14 10:04 0 605
Під час 7-ого Екуменічного соціального тижня 3 жовтня в Українському католицькому університеті у Львові відбувся круглий стіл «Моделі соціалізації неповносправних осіб на досвіді спільнот «Лярш».

Про це повідомили організатори Екуменічного тижня.

У заході взяли участь члени спільноти «Лярш» з України та інших країн: Мішель Дормаль, керівник спільноти «Лярш» у Франції, Ґедас Малінкаускас, професор факультету соціальних наук університету Витаутас Маґнус, провідник Cпільноти «Лярш-Каунас» у Литві, Бася Войцік, національний керівник Ляршу в Польщі, Оксана Магура, провідник спільноти «Лярш-Ковчег» в Україні.

Учасники круглого столу ознайомили слухачів з історією своєї організації, поділились досвідом роботи у напрямку інтеграції в суспільство осіб з розумовою неповносправністю, а також обговорили можливі перспективи своєї діяльності.

«Перша спільнота Лярш розпочалася з неповносправних людей, які не мали батьків. З того моменту, коли Жан забрав їх з притулку, вони були назавжди разом. Він дав їм шанс на життя, натхнення, щоб жити, а не просто житло. Вони стали сім’єю, яка має спільні таємниці», – розповіла Мішель Дормаль.

Провідник «Ляршу» в Україні Оксана Магура поділилася спогадами про те, що в Україні створення спільноти супроводжувалося деякими труднощами.

«Наша особливість в тому, що ми були першою спільнотою, яка почалася з майстерні, а «Лярш» – це в першу чергу будинки для неповносправних. Тому стояло питання, чи працюватиме наша спільнота у такому форматі. Зрештою, дійшли згоди, що «Лярш» – це в першу чергу стосунки між людьми незалежно від того, чи живуть вони у будинку, чи зустрічаються і працюють у майстерні. Суть в тому, що ці стосунки є взаємоперетворюючими», – наголосила вона.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові та в області вже ...

КОМЕНТАРІ