У Львові та в області вже більше 20 шкіл та дитячих садочків перебувають під охороною працівників міліції

У Львові та в області вже більше 20 шкіл та дитячих садочків перебувають під охороною працівників міліції

04.10.14 10:07 0 617
Подбати про безпеку своїх дітей у школах та дитячих садочках – завдання для дорослих. В першу чергу, звичайно, для адміністрації та вчителів. І не в останню чергу – для самих батьків. У деяких навчальних закладах Львова та області про це вже подбали – охорону громадського порядку там забезпечують працівники Державної служби охорони.

«Підрозділами ДСО проводиться відповідна робота щодо забезпечення безпеки навчального закладу – в першу чергу шкіл і садочків. З початку навчального року проводимо відповідну роботу щодо забезпечення належної охорони з батьками, тобто з батьківськими комітетами, з директорами шкіл», - розповів заступник начальника Управління державної служби охорони при Головному управлінні МВС України у Львівській області підполковник міліції Володимир Сарамака.

Напевне, не варта довго пояснювати дорослим людям про всі переваги того, що охорону порядку будь-де, а тим більше у навчальному закладі, забезпечує спеціально навчена людина у формі.

Для довідки. Завдання, які можуть виконувати працівники ДСО у навчальних закладах :

– забезпечення порядку

– недопущення сторонніх осіб у приміщення та на територію навчального закладу

– не допускати залишення приміщення навчального закладу учнями без дозволу вчителя

– попередження та втручання у конфліктні ситуації

– реагування на виявлення підозрілих предметів у приміщенні або на території навчального закладу

– профілактика правопорушень.

«В нас є спеціально підготовлені працівники цивільної охорони, одягнуті у формений одяг, забезпечені відповідним екіпіруванням, які можуть в будь-який час вплинути на стан справ у навчальному закладі. В разі виявлення порушень в найкоротший термін викликати наряд міліції ДСО, який прибуває за лічені хвилини» - зазначив Володимир Сарамака.

На даний час підрозділами ДСО у Львівській області охороняється вже більше 20 навчальних закладів, також проводиться відповідна робота з директорами шкіл та батьківськими комітетами ще десятка відповідних навчальних закладів.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ