Львівські рятувальники провели молодим фахівцям заняття з психологічної підготовки в умовах ліквідації надзвичайних ситуацій ,

Львівські рятувальники провели молодим фахівцям заняття з психологічної підготовки в умовах ліквідації надзвичайних ситуацій ,

04.10.14 10:58 0 652
2 жовтня на Бориславському навчально-випробовувальному полігоні Головного управління ДСНС України у Львівській області відбулися заняття з психологічної підготовки із молодими фахівцями пожежно – рятувальних підрозділів Львівщини. Проводяться такі навчання щорічно, з метою формування у молодих фахівців високих морально-вольових якостей, вдосконалення пожежно-тактичних знань і вмінь, а також навчання прийомам і способам гасіння пожеж на об’єктах зберігання нафти і нафтопродуктів. Очолив тренування заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Валерій Глобенко.

Бориславський навчальний полігон є унікальним та єдиним на теренах Західної України. Побудований у 1972 році з метою тренування вогнеборців у гасінні нафти та нафтопродуктів, а також легкозаймистих речовин. На території полігону розміщена теплодимокамера для проведення тренувань вогнеборців в умовах, близьких до реальної пожежі, тренувальний місток та навчальна вежа для порятунку людей з висоти. Окрім цього, тут розміщені резервуари для гасіння нафтопродуктів, ємністю 3 тис. і 5 тис. літрів, а також амбар, площею 400 кв.м.

Рятувальники вправлялися у гасінні пожеж у амбрі з нафтою, проходили випробування на смузі психологічної підготовки та у теплодимокамері, вдосконалювали свої навички у використанні рятувальних пристроїв при рятуванні та евакуації потерпілих з висот.

Тренувальний день складався з виконання комплексу вправ, які впливають на моральну стійкість рятувальників та здатність швидко приймати рішення в умовах, небезпечних для життя. Молоді фахівці здійснили підйом по автодрабині ( на висоту 25 м) та подолали палаючий лабіринт.

Наступний етап навчань вимагав виконання вправ по проведенню саморятування із висоти, та вмінню правильно фіксувати потерпілих, за допомогою в’язання рятувальної петлі.

Реальні пожежі та надзвичайні ситуації супроводжуються сильним задимленням та високою температурою. Вогнеборцям необхідно бути готовим виконувати завдання у таких складних умовах. Саме для цього фахівці ДСНС виконують комплекс пошуково-рятувальних робіт у теплодимокамері: здійснюють розвідку осередку пожежі, ліквідовують її та надають допомогу потерпілим.

Завершилися навчання гасінням амбару із нафтопродуктами, ємністю 2,5 тисячі куб. м. Під час ліквідації таких пожеж виникає сильне теплове випромінювання, тому весь особовий склад працює у спеціальних тепловідбивних костюмах.

Підсумовуючи тренувальний день В. Глобенко позитивно оцінив вміння рятувальників: «Проведення таких тренувань є необхідним для усвідомлення молодими офіцерам усіх небезпек, які можуть виникнути при ліквідації пожеж чи інших надзвичайних ситуацій. Усі завдання по ліквідації та керівництву гасіння пожеж, а також дотримання правил безпеки при боротьбі із полум’ям успішно відпрацьовані. Сподіваємося, що набутий практичних досвід молоді фахівці ДСНС зможуть застосувати при несенні бойових чергувань».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: Благодійна допомога від ...

КОМЕНТАРІ