За зверненням Олега Панькевича в Мілані створено додаткову виборчу дільницю для закордонних українців

За зверненням Олега Панькевича в Мілані створено додаткову виборчу дільницю для закордонних українців

04.10.14 08:00 0 567
Центральна виборча комісія Українин за поданням Міністерства закордонних справ України створила додаткову виборчу дільницю в Мілані (Італія) з метою забезпечення голосування українських громадян. Про це йдеться у відповіді МЗС на депутатське звернення заступника Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань европейської інтеграції Олега Панькевича щодо необхідності відкриття додаткових виборчих дільниць.

Як зазначено в листі, у вересні відбулася робоча поїздка директора департаменту консульської служби МЗС до Мілану, де було проведено зустріч із лідерами громадських об'єднань українців і вирішено відкрити додаткову дільницю.

Нагадаємо, раніше Олег Панькевич звернувся до МЗС щодо необхідності створення у Римі, Мілані та Празі додаткових дільниць, аби більше закордонних українців могли реалізувати своє виборче право на позачергових виборах до Верховної Ради України.

Як повідомив Олег Панькевич у своєму зверненні 10 вересня 2014 року, нещодавно у Верховній Раді відбувся круглий стіл "Забезпечення виборчих прав громадян України за кордоном: необхідність законодавчих змін". Під час засідання круглого столу його учасники зазначали, що окремі проблеми реалізації виборчих прав українців за кордоном можна вирішити в межах чинного законодавства, зокрема є можливість створення додаткових виборчих дільниць у Римі, Мілані та Празі, проте реалізація цієї ініціативи потребує тісної співпраці МЗС України та Центрвиборчкому.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбрать автошколу
Наступна новина: Рівненщина: затримали водія ...

КОМЕНТАРІ